Panna cotta maślankowa

Panna cotta maślankowa

Panna cotta maślankowa

Przepis na : deser

Zapraszam na bardzo smaczny, włoski deser, idealny na nadchodzące ciepłe dni. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, a dzięki agar agar* tężeje o wiele szybciej, niż przy użyciu żelatyny. Zatem do dzieła :) Składniki: 1,5 szklanki * maślanki 1,5 szklanki mleka 1 szklanka śmietanki kremówki 30-36% 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki agar agar w proszku (zamiennik: 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklance ciepłej wody) 2 laski wanilii   Dodatkowo: dowolne ulubione dodatki, np.: świeże owoce, mus owocowy, st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.