Kostka ciasta pełna aromatycznych brzoskwiń z pianką jeżynową i bezą. Lekkie i bardzo smaczne. Z chęcią sięga się po następną porcję :) BISZKOPT: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej WARSTWA BRZOSKWINIOWA: 1 kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 3/4 szklanki wody PIANKA JEŻYNOWA: 250g jeżyn 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1 szklanka śmietanki 30% bezy ozdoby z czekolady Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białk... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.