Dzisiaj na ostro! Dżem/konfitura z papryczek chili - dla odważnych - z papryczek habanero ;) Idealny do wszystkiego, do czego lubicie dodawać ostrą papryczkę. Pasuje zarówno jako pasta na kanapki, do zapiekanek, jak i do mięsa. Spróbujcie i szykujcie się na ostre smaki :) Składniki (na 1 mały słoiczek jak na zdjęciu): - 300g ostrych papryczek - 100g cukru - 1/3 szklanki soku z cytryny
CookYourselfJuż nieraz Wam mówiłam ,że uwielbiam kaszę jaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Desery , ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej dodatkiem smakują fenomenalnie! Dziś mam dla Was pyszną, jaglaną propozycję. Budyń jaglany z owocami lata jest świetnym pomysłem na początek dnia. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza jaglana – 200 g * mleko roślinne – 3/4 szkl * maliny
Ostra na Słodkoodrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych
Kulinarne przygody GatityTęsknicie za grzankami z serem? Mam dla was super alternatywę! Zapiekanki z pieczarkami. Są bardzo sycące i pyszne. około 8 małych pieczarek pół cebuli jajko pieprz sól do smaku Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Na patelni roztapiamy łyżkę masła klarowanego i podsmażamy cebulę. Gdy zrobi się szklista dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem
Dieta bez mlekaDziś szybki i pyszny omlet z serem korycińskim, prażoną cebulką i dodatkami . Prosto, a jakże smacznie. Ciekawy smak uzyskujemy dzięki dodatkowi sera korycińskiego. Uwielbiam go dodać do najróżniejszych zapiekanek, mięs (klik) , a nawet do pizzy (klik) . Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera korycińskiego, to polecam Wam Ser Koryciński Swojski Bielec Składniki: 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego plaster (grubszy) sera
Słodkie okruszkipatyczkiem i wstawić formę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 35 - 45 minut. Ostudzić. Podawać na zimno lub po ponownym podgrzaniu. Farsz pieczarkowy sprawdzi się doskonale na klasycznych zapiekankach
zadanie-gotowanieLatem stawiajmy na lżejsze dania, to niewątpliwie takim jest:). Młode ziemniaki, kalafior i chuda drobiowa kiełbasa stanowią doskonałe połączenie. Zapiekankę popijmy szklanką zimnej maślanki:). 1 kg ziemniaków 1 kalafior 400g kiełbasy drobiowej 1 pęczek koperku 200g pomidorków koktajlowych 1 jajko L 200 g śmietany 18% sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Ziemniaki skrobiemy. Kalafior dzielimy na różyczki
Szefowa kuchnizapiekanka z powodzeniem może być podawana na obiad. Ma w sobie i mięsko i ziemniaki i inne warzywa. Ładnie wygląda i pysznie smakuje, więc polecam ją z czystym sercem. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieTefal CC, ale jeśli nie posiadacie owego cuda - zwykły blender wystarczy i będziecie zajadać się pysznym słodko-ostrym sosem z mango. Idealny do sałatek jako dressing, czy sos do zapiekanek. Spróbujcie! Składniki (na 100ml sosu): - 1 dojrzałe mango - 1-2 papryczki chilli z ziarnami - 1 duży ząbek czosnku - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka miodu - 2 łyżki oliwy - sól
CookYourselfpolewamy sosem a następnie układamy mięso. Na nie układamy pokrojoną cebulę. Całość zalewamy resztą sosu. Pieczemy w piekarniku około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Taką warzywno-mięsną zapiekankę podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków. To idealne wiosenne połącznie, które smakuje wspaniale:) Smacznego
Health-Fit-Lifechemii, którą niejednokrotnie stosuje się podczas uprawy na masową skalę, a po drugie dlatego, że... są własne, wypielęgnowane, osobiście doglądane, i to jest jakaś magia :) Dzisiaj, na dobry początek, zapiekanka na francuskim cieście, której jednym z głównych składników jest cukinia właśnie. Czytaj więcej
PichceniomaniaKonfitura z Papryki. ✔Ekologiczna ✔ Wykonana z naturalnych składników ✔ Bez konserwantów czy ulepszaczy ✔Idealna do kanapek, mięs, wędlin,serów, pasztetów ✔Jako dodatek do krakersów,naleśników ✔Jako baza do zapiekanek ✔Po otwarciu słoiczka od razu chce się spróbować ✔Zapach konfitury jest delikatny ale bardzo przyjemny ✔Polecam w 100 % Na stronie sklepu dostępne są również inne Konfitury min. Z Poziomki
Gotowanie Patkiodrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych
Kulinarne przygody Gatityktóre chronią przed rozwojem groźnych chorób, w tym nowotworów; a także niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Quinoa z powodzeniem zastępuję kaszę, ryż, ziemniaki. Może być dodatkiem do sałatek, zapiekanek, zup, risotto. SKŁADNIKI: od 1/2 do 1 szklanki quinoa 3-4 średnie marchewki 1 cebula 1/3 kalafiora garść orzechów włoskich 1 cm świeżego imbiru sos sojowy świeżo mielony pieprz, sól
wege i kropkaktóre chronią przed rozwojem groźnych chorób, w tym nowotworów; a także niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Quinoa z powodzeniem zastępuję kaszę, ryż, ziemniaki. Może być dodatkiem do sałatek, zapiekanek, zup, risotto. Kochani! Pochwalę się! Wczoraj jadłam jabłka pieczone nad ogniskiem - polecam, bo są rewelacyjne! Długo pieczone, lekko 'wędzone' niczym mus rozsmarowują się na kromce chleba ^_^ ...a dziś rano zachciało
wege i kropka