Wczoraj było spaghetti. Zostało trochę mięsa.. Oo!! Już wiem - będzie zapiekanka!! :) 4 duuuże ziemniaki mięso mielone (resztka z sosu do spaghetti - można również dodac pozostałości z innego mięsnego obiadu ) mozarella bazylia Ziemniaki gotujemy, kroimy w plastry. układamy do naczynia żarrodpornego. Układamy - ziemniaki, mięso, ziemniaki, mozarella, bazylia. Zapiekamy do momentu zarumnienienia sie sera. Doooooobre! :) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelasięgnąć i nie muszę brudzić rąk obierając warzywa korzeniowe ani tracić czasu na ich krojenie. Garść takiej włoszczyzny można dodać do wielu zup, a nawet do duszonego mięsa czy zapiekanki. Na pewno wzbogaci smak każdego dania. Mrożenie warzyw to doskonały sposób na ich konserwowanie bo tracą przy tym bardzo niewiele witamin. A Wy używacie mrożonej włoszczyzny czy tylko świeżych warzyw
Smaczna PyzaPomysł na obiad lu danie imprezowe. Polecam Piersi kurze jeśli są duże przekroić wzdłuż na pół, rozbić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Ziemniaki obrać
Kuchnia Pokoleńładny żółty kolor, ostatnio podawałam żółty kalafior do kotletów drobiowych z marchewką. Polecam też inne nasze pomysły na klopsiki: Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym Wieprzowe Klopsiki w sosie koperkowym Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Klopsiki w pikantnym sosie lutenica Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym Klopsiki w sosie pomidorowym i ryżem Klopsiki z ryżem i natką pietruszki Klopsiki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękuchni. Wystarczy dodać trochę przypraw, a z neutralnej w smaku dziecięcej papki uczynimy gęsty sos przypominający w smaku ser, wegański ma się rozumieć! Świetnie nadaje się do różnego rodzaju zapiekanek, kanapek, a także jako dip do nachosów. Polecam! Składniki: 1 duży ugotowany ziemniak (około 100 g) 1 duża ugotowana marchewka (około 200 g) 1 grillowana marynowana papryka 1 łyżeczka czosnku
Lamarida.plmiksuję aż zrobi się papka migdałowa.Dolewam kolejną szklankę wody i dalej miksuję. Na sitko wykładam gazę i przecedzam mleczko. Odpad który zostaje nie wyrzucam , można go wykorzystać do zapiekanek, deserów. Jeżyny podgrzewam z cukrem żeby się rozpuścił i miksuję blenderem, przecieram przez sitko. Nie lubię osobiście pestek. Do mleczka dodaję mus jeżynowy . Koktajl schładzam i podaję
wesoła kuchniawymaga od nas zaawansowanych umiejętności w kuchni. Zabieramy się zatem do pracy. Polecam wam też inny przepis na bazie piwa – zupa piwna z twarogiem . Możesz też zrobić prostą zapiekankę ziemniaczaną . Zobacz mój film z przygotowania potrawy Składniki – Biała kiełbasa w piwie 4 białe kiełbasy surowe szklanka piwa dwie duże cebule 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu łyżka
Kuchennyviral.ploraz gatunek użytych warzyw jest tutaj dowolny. Smaki warzyw pod wpływem marynaty się przenikają i zimą ucieszą nas swoim smakiem i wyglądem. Idealne do obiadu, kanapek czy zapiekanek. Składniki na 4 słoiki: 1 nieduża cukinia 8 pomidorków cherry 8 żółtych pomidorków koktajlowych gruszkowych 8 malutkich cebulek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczowa
Gosia gotujeWing Spot Food Truck – skrzydełka i polędwiczki z kurczaka Fresh Donuts – amerykańskie pączki z dziurką Cubanos – kubańskie kanapki Manufaktura Owoców w Czekoladzie Magic Fruits – owoce w czekoladzie Kultowe Zapiekanki – pół metra szczęścia Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące – frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Raminio Ramen Burger – burger w japońskim makaronie ramen Pizza Truck – pizza z pieca opalanego drewnem
Karczma HonoriettyKochamy zapiekanki:). W dzisiejszej znajdziemy makaron, szpinak, sery i śmietanowy sos. Takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać - trzeba spróbować:). 300g makaronu 500g mrożonego szpinaku 2 cebule 500g mięsa mielonego 100g sera camembert 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany 12% 3 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę
Szefowa kuchniczerwoną fasolę, kukurydzę, posiekaną kolendrę i gotujemy jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składniki przejdą smakami. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – zapiekanka z ryżem . Artykuł Klasyczne chili con carne pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale Pysznieniezwykle wszechstronnym produktem, a jej delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili) lub bez. Sałatę
mojewypiekiinietylkoPamiętacie przepis na zapiekankę z bakłażanów oraz pastę kanapkową z cukinią z bakłażanem ? Teraz przyszła pora na absolutna klasykę późnego lata czyli faszerowane bakłażany. Ostatnio zaopatrzyłam się w nową książkę na mojej półce, która już ugina się od ciężaru innych pozycji, które po prostu musiałam mieć. Przeglądając ją znalazłam przepis na faszerowane bakłażany. Przeczytała, spisałam listę zakupów i przygotowałam. Sycące
Życie ze smakiemsalsa to mocno pomidorowy sos z dodatkiem mieszanki przypraw, który świetnie pasuje do zapiekanek, nachosów, kanapek na ciepło i zimno. Wprawdzie jego gotowanie zajmuje trochę czasu, ale moim zdaniem jest tego wart Składniki: 2 kg pomidorów 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki curry
Lamarida.plwtedy śliwki są najlepsze- najsłodsze i najsmaczniejsze. Można z nimi zrobić dosłownie wszystko. Najczęściej oczywiście robię ze śliwkami ciasto . W zanadrzu mam dla Was jeszcze przepis na pyszną zapiekankę, ale to wkrótce. Knedle ze śliwkami to smak mojego dzieciństwa. Zawsze myślałam, że trzeba im poświęcić mnóstwo czasu i że są trudne do wykonania. Nic bardziej mylnego. Knedle, które robiłam
Pobite gary Barbary