Galette z truskawkami i pastą migdałową

Galette z truskawkami i pastą migdałową

Galette z truskawkami i pastą migdałową

Galette czyli rustykalna tarta przygotowana bez użycia formy. Jest to najprostszy rodzaj tarty - wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, śniadania, pasta, truskawki, zupa, obiad, kolacja, ciasteczka, ciastka , bez pieczenia, tort, torty, deser, desery, przepisy na kruche ciasto, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciastka kremówki, ciasto z truskawkami, szybki obiad

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.