Przepis na : obiad
Makaron a'la tagliatelle przygotowany z naleśników, podany z sosem serowym z dodatkiem kawałków kurczaka. Sos serowy wykonany został na mleku oraz śmietance kremówce z trzech rodzajów sera - parmezanu, camemberta oraz ementalera lub goudy. Dość kaloryczny, ale pyszny! Sos wychodzi bardzo kremowy o intensywnym i wyrazistym smaku, dlatego świetnie komponuje się z delikatnymi w smaku kawałkami fileta z kurczaka. Do sosu zamiast tradycyjnego makaronu dodałam makaron przygotowany z pokrojonych naleśników. I... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...