Faszerowana papryka podana z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym 187Składniki: 5-6 czerwonych papryk (najlepiej wąskie i wysokie) Farsz: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 woreczki ryżu 1/2 pęczka natki pietruszki słodka czerwona papryka, sól, pieprz Sos: 5-6 mocno dojrzałych pomidorów garść listków bazylii ( można zastąpić 1 łyżeczką suszonej ) 1/2 papryczki chilli 1/2 cebuli 1/2 kostki warzywnej lub rosołowej sól, pieprz cayenne 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego
A Ty Smakuj Mnie
Konfederacka 4. Uwielbiam ... 211choć nie raz przyszło mi wątpić co do sposobu jego przygotowania i podania - jak na pewnych warsztatach, gdzie unoszący się w obłokach swojej "wielkości" szef kuchni podał niemal surowego indyka twierdząc, że "tak ma być" - ale o tych warsztatach u mnie nie przeczytacie... Z przyjemnością piszę za to o warsztatach na Konfederackiej 4, choć nikt mnie o to nie prosił
KUCHARNIA
GOLONECZKI INDYCZE...W WARZYWACH 213kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/goloneczki-indyczew-warzywach.html Składniki: 2 golonki z indyka 4 łyżki oleju 1 cebula 3-4 pomidory 2 duże marchewki 3 cukinie 1 łodyga selera naciowego 100 ml śmietanki 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki czosnek zioła prowansalskie sól do smaku (rozpuszczone w odrobinie wrzątku) kilka ziarenek pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy
w mojej kuchni
INDYK W KWIATACH 229Składniki: 0,5 kg mielonego indyka 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko pęczek pietruszki estragon 1 cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz 30-40 dag fasolki maslowej olej, WYKONANIE Oczyszczone mieso ,myjemy i mielimy.Cebulę siekamy w kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon
w mojej kuchni
Rok bloga-sałatki 252się na moim blogu. Można coś wybrać dla siebie. Polecam. SAŁATKA WARSTWOWA SELER KONSERWOWY I ANANAS Sałatka z awokado Sałatka brokułowa Sałatka z tortellini Sałatka z rukoli Sałatka z indykiem i brzoskwinią Pomidorki koktajlowe z mozzarellą Pyszna sałatka do słoika Sałatka z łososiem i ryżem Sałatka brokułowa z fetą i ananasem Sałatka z selera naciowego Sałatka z buraków SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 274PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHRZANOWYM Składniki: - 500g mięsa mielonego z indyka - 2 mini bagietki - 1 jajko - pół szklanki bułki tartej - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka majeranku - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 2 łyżeczki lubczyku otartego - pół łyżeczki bazylii - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - 500g pieczarek - 1 kostka rosołowe z lubczykiem - 1 kostka grzybowa - 2 białe cebule - 1 łyżka
Mentor Smaku
Rok bloga - popularne dania obiadowe 217kolejny post z cyklu "Rok bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewy
ZAPIEKANKI Z PIEKARNIKA. SZYBKIE NA RAZ. 532Chleb razowy bezglutenowy (DB) 2. Bułeczki owsiane, bezglutenowe (DB) 3. Chleb owsiany bezglutenowy (DB) 4. Chlebek turecki bezglutenowy nadziany. 5. Bezglutenowy chlebek z łososiem 6. Bezglutenowe tureckie chlebki z indykiem 7. Bezglutenowy chleb razowy z tapioką Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj
Wypisz Wymaluj
PIECZARKI FASZEROWANE 5314Dość szybka do przygotowania, prosta ale efektowna przystawka, polecam nie tylo na spotkania ze znajomymi Składniki: 15 sztuk dużych pieczarek 1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka 15 dag żóltego sera w kawałku sól,pieprz szczypiorek Wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną
Z Majeczką w kuchni
Mięsa 257fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką
Ala piecze i gotuje
Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamonem 224pomidorami z cynamonem SKŁADNIKI: (na 4 porcje) 2 średnie cukinie średnia cebula 2 ząbki czosnku 4 pomidory 6 kawałków suszonych pomidorów ostra papryczka chilli 500g mięsa mielonego z indyka sól, czarny pieprz, słodka papryka, świeża bazylia, cynamon oliwa pomidorowa do smażenia ser żółty do posypania WYKONANIE: Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy zostawiając boki o grubości około
Pyry na Gaz
Domowe wyroby 308Szynka peklowana z szynkowara Szynka z indyka z szynkowara Szynka wieprzowa w marynacie Schab z gorczycą i kolendrą Pieczeń z kukurydzą i marchewką Szynka wieprzowa Pieczeń z cukinią i bobem Pasztet domowy Schab z jabłkami i pomarańczą
Ala piecze i gotuje
Wędzone wędliny 203Peklujemy: 1,3 kg szynki wieprzowej 1,3 kg boczku ze skórką 1,3 fileta z indyka 1,3 karkówki 1,3 łopatki sól gruba morska 5-8 ząbków czosnku 5-8 liści laurowych 5-8 ziaren jałowca 5-8 ziela angielskiego 5-8 ziaren pieprzu 1 opakowanie suszonego majeranku Wykonanie: Mięso myjemy oraz osuszamy, nożem o ostrym zakończeniu przekuwamy
kgwjanczewo
Krystyno!! Moje krople!! Dietetyczny kurczak z sałatą. 578się swoimi kubkami smakowymi możecie spróbować sałatki z kurczakiem marynowanym w musztardzie i jogurcie. Pyszne. Zdrowe i w przyrządzeniu szybkie. Potrzebujemy: podwójny filet z piersi kurczaka lub kawałek piersi indyka duży kubek jogurtu naturalnego 0% 4 łyżki musztardy Dijon lub innej ostrej musztardy 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ łyżeczki curry – jak ktoś nie lubi można pominąć łyżeczka
ladykitchen
KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ 153krokietów. Mięso nabiera "drugiego życia", a my zyskujemy nowe danie. Nauczyła mnie tego moja mama :) SKŁADNIKI: 40 dag kiszonej kapusty 1 mała marchewka 30-40 dag mięsa z indyka (z rosołu) 4 pieczarki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz A jak to zrobić: Kapustę przepłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i chwilę pogotować, aby pozbyć się nadmiaru kwasu
Kuchnia w opałach