kostki lub 1,5 łyżeczki galaretki w proszku. Zdejmujemy z kuchni, mieszamy do rozpuszczenia. Sos morelowy podajemy do dań słodkich, deserów, ale także możemy podać do mięs – drobiu (kurczak, indyk, kaczka), schabu… i nie tylko. Bardzo aromatyczny o intensywnym kolorze, pięknie się skomponuje z każdą potrawą. A do czego ja go podałam? O tym, następnym razem. Smacznego. :) Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkonasza zupa się podgotuje i warzywa zmiękną dajemy do niej opakowanie kremowego serka Arla Apetina "Naturalny". 5. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. /Wersja na wywarze mięsnym - ugotowałyśmy indyka i kaczkę z dużą ilością warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta). Doprawiłyśmy. /Zarówno wersja mięsna jak i jarska mają delikatny, aczkolwiek dość charakterny smak. Dla nasz obie opcje są przepyszne
Wypisz WymalujPyszny i syty gulasz, podany z kaszą ... niebo w gębie! Na 4 porcje 0,5 kg żołądków z indyka 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz 1 łyżka chrzanu 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% Żołądki umyć i oczyścić, następnie ugotować
Jadło i czytadłoPieczeń z sosem żurawinowym Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym Bitki z karkówki z esencją Knorr Sznycel z fileta z piersi indyka Kaczka z piekarnika po poznańsku
Passions hobbies lifeSkładniki: ok 250 g wątróbki z indyka 1 większy ogórek małosolny cebula żółta i czerwona 2 ząbki czosnku groszek konserwowy jabłko kwaśne sól, pieprz kilka kropel sosu sojowego kilka gałązek koperku Przygotowanie: Na maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Zgasić ogień dodać pokrojonego ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone
Gaździnka warzysolą. 3. Marchewkę obieram i kroję w cienkie podłużne plastry. Na osolony wrzątek wrzucam marchewkę. Gotuję około 7 minut. Wyjmuję i układam na talerzu. Na środku układam porcje indyka i polewam go sosem
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki : około 20 dag mięsa drobiowego; kurczak i indyk- razem 40 dag 50 dag boczku, może być tłusty cebula sól, pieprz, czosnek maggi, bułka tarta lub kasza manna 3 jajka Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam pokrojoną, przesmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy Żółtka jaj wbiłam do masy, a białka ubiłam na pianę i taką dodałam do mięsa, wyrobiłam
Proste PotrawyKaczka to tradycyjne, staropolskie danie, szlachetnie wśród drobiu i wykwintne w smaku ale jednocześnie łatwe do przygotowania. Mięso kacze w smaku różni się od mięsa kurcząt czy indyków, ze względu na większą zawartość tłuszczu. Dlatego też ma swoich zwolenników, ale również wielu zagorzałych przeciwników. Składniki: 1 wypatroszona kaczka 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 kwaśne jabłka ½ łyżeczki cynamonu
Tradycyjna Kuchniazwłaszcza dla osób które stosują dietę białkowa polecam zastąpić ryż całym opakowaniem sera Emilka, robiłam już tak kiedyś i wyszły równie dobre ;) Składniki: 500-550g mięso mielone z indyka/ kurczaka 4 łyżki sera chudego białego Emilka 150g ryżu brązowego 1 mała biała kapusta (jeżeli nam zostanie to polecam pokroić i ugotować jako jarzynkę do obiadu) 1 słoik
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćplastrem pomidora ;) Idealnie będzie też smakować z jakąś bułką pełnoziarnistą, to już zależy od naszej inwencji ;) Składniki (5 dużych kotletów): 500g mięsa mielonego z indyka 2 łyżeczki ostrej musztardy 1 jajko sól, pieprz, oregano, czerwona papryka Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy blachę wykładamy papierem do pieczenia z mięsa formujemy na papierze za pomocą łyżki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJuż od dawna chodził mi pogłowie pomysł na jakąś kiełbaskę ;) wczoraj kupiłam mięso mielone z indyka więc dziś zaraz po zajęciach zabrałam się do roboty, którą zaczęłam już wczoraj ;) strasznie nie lubię poniedziałków, dziś rano kiedy wstawałam przed 6 jak zwykle byłam nieprzytomnym zombie ;p ale teraz kiedy patrzę jak za oknem ładnie świeci słoneczko humor od razu mi się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpasztetu więc nie pozostało mi nic innego i wzięłam się do dzieła ! Przepis znalazłam na stronie kotle.tv polecam! ;) Składniki: 2 piersi z kurczaka (około 450g) 500g mięsa mielonego z indyka plaster selera (grubość około 1 cm) 1 cebula 1 pietruszka (korzeń) 1 marchewka łyżka oliwy z oliwek 2 listki laurowe pieprz w ziarenkach (około 6) 2 kulki jałowca 2 kulki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdorówna buraczkom mojej mamy, które mogłaby jeść kilogramami! ;) nie potrafię ich odpowiednio przyprawić;/ może Wam się uda ;) Składniki: kotlety (11 sztuk): 500g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek sera białego (Emilka) mała cebula sól (około 2 łyżeczek) pieprz (0,5 łyżeczki) słodka papryka (1 łyżeczka) opcjonalnie dla podkreślenia smaku musztarda (1-2 łyżeczki) kluski (7 sztuk): 200g sera
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćopakowanie mrożonego kalafiora (nie jestem pewna ile wagowo było, ale chyba 450g) curry 1 łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm sól, pieprz wędzona pierś z kurczaka, lub wędzona szynka z indyka (z 10 plastrów powinno starczyć) serek wiejski (gęstsza część na wierzch) Sposób przygotowania: Kalafiora gotujemy w osolonym wrzątku, aż się rozmrozi, ale pozostanie twardy ugotowanego kalafiora, odcedzamy i czekamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwczoraj nie miałam już siły patrzeć w ekran monitora i moim jedynym marzeniem było zamknąć oczy i dać im odpocząć. Składniki (na 3-4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka słoiczek koncentratu pomidorowego 2 jajka 1 łyżka mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm 3 łyżki otrębów owsianych, mielonych firmy Kupiec 3-4 łyżki gęstego jogurtu 1 cebula 1 łyżka oleju ryżowego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość