indyk - 7293 przepisów (strona:361/487)

Mazurek chałwowy 180

Święta nierozerwalnie kojarzą mi się ze słodkościami i nic na to poradzić już nie mogę. Choć pasztet, rolada z indyka, żurek i schab ze śliwką to wspaniałe świąteczne potrawy, to jednak zdecydowanie w tej chwili marzę o pożarciu kawałka sernika albo mazurka. Taka jestem słodka dziewczyna :) Co jednak zrobić z takim małym człowiekiem, któremu większa ilość cukru nie służy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sos pomidorowy 152

który nie chciałby go pochłonąć w całości. Sos pomidorowy (porcja na dwójkę dorosłych i dziecko) 400g passaty bądź pomidorów świeżych/z kartonika 250g dowolnego mielonego mięsa, najlepiej piersi z indyka cebula oliwki ząbek czosnku zioła 300g makaronu/ryż  Mięso podsmażyć krótko na oleju rzepakowym, chodzi o to, żeby nie traciło swoich soków w czasie dalszego gotowania. Jeśli używamy świeżych

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sznycle z indyka w paście z suszonych pomidorów i śmietanie 133

się właściwie w 15 min. idealne na niedzielny obiad, szybko a w niedzielne przedpołudnia o to właśnie chodzi. Smacznego!    Składniki;   50 dag małych sznycelków z indyka 5 suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku sól, pieprz, 150 ml smietany kremówki 2 łyzki oleju   Sznycle umyc, nastepnie osuszyć i natrzeć sola,pieprzem a także

Radość kipiąca uśmiechem.
Paprykowe klopsy. 128

spaghetti 50 dag pomidorów z puszki 1 cebula 3  ząbki czosnku oliwa, parmezan sól, pieprz 1 czerwona papryka (mogą tez być inne kolory) 50 dag mięsa z indyka pół czerwonej cebuli 1 jajko natka pietruszki   Przygotowanie; Mięso, czerwoną cebule i paprykę należy zmielić w maszynce, dodac przecisniety czosnek (2 ząbki),wbic jajko i całość dokładnie

Radość kipiąca uśmiechem.
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 161

SKŁADNIKI 1 duża pierś z indyka 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 cebula czerwona 2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao 1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 1 płaska łyżeczka chilli cayenne 4 łyżki sosu sojowego 1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich. 1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej sok z 1/2 limonki PRZYGOTOWANIE Pierś umyć

ClauditteMissCooking
Pieczony kurczak z masłem czosnkowym 167

Jakiś czas temu oglądając telewizję natknęłam się na stary program Gordona Ramseya, w którym podawał on przepis na świątecznego indyka. W swoim przepisie wykorzystał on właśnie masło czosnkowe. Ja postanowiłam zasugerować się jego pomysłem i wykorzystać go do upieczenia kurczaka. Potrzebujemy: 1 świeżego kurczaka masło czosnkowe - przepis tutaj -> klik 2 małe cebule por 1 marchewkę 1 pietruszkę - korzeń oliwę

Kolejny blog o gotowaniu
spaghetti ragu 163

którą można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Warto podać ją z lampką wina ze słonecznych regionów Italii, by jeszcze bardziej poczuć tamtejszy klimacik. Składniki : 500 g mięsa mielonego (z indyka, które jest lekkie i zdrowe) 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 2 selery naciowe 250 g makaronu typu spaghetti 2 opakowania krojonych pomidorów lub passaty pomidorowej 2 łyżeczki

zobacz ich smak
Indyk w egzotycznym sosie 129

rodzinką balowałam trochę remontowałam dużo sprzątałam prace zmieniłam  więc przez to nieco blogowanie zaniedbałam Ale wracam z pomysłami   i nowymi przepisami .... Składniki: 80 dag filetu z indyka 1 puszka ananasów wraz z syropem 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka carry 1 łyżka kurkumy 1 łyżka mielonego imbiru 1 łyżka kardamonu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki

Delicious Titbits
Cannelloni po florencku 187

zamrozić i wyjąć, kiedy w lodówce będzie pusto, lub natchnienie do gotowania nagle nas opuści. Składniki (na formę o wielkości ok 30x25 cm): 300 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka 300 g makaronu cannelloni Barilla 1 duże jajko 6 dużych, dojrzałych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2-1 łyżeczki oregano sól

Kulinarne Inspiracje
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 126

jest rabarbar, jest słodko-kwaśnym, lekko pikantnym i bardzo charakterystycznym sosem. Będzie pasował zarówno do klasycznych zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako dip do warzyw

Karo in the Kitchen
TAGINE Z KURCZAKIEM, HARISSĄ, MORELAMI I WARZYWAMI 201

przygotujecie w piekarniku). Wysoka pokrywka w tagine zapewnia ciągłą cyrkulację pary, przez co danie jest aromatyczne i mięso nie jest suche. Na blogu znajdziecie też przepis na tagine z indykiem z pysznymi przyprawami . Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Cukinia faszerowana indykiem 157

Składniki: * 3 średnie cukinie * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * 1 czerwona papryka * 50 dag mielonego mięsa z indykiem * woreczek ryżu (użyłam brązowego) * mały koncentrat pomidorowy * pęczek natki pietruszki * sól, pieprz, słodka papryka * oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut, aż straci

Pobite gary Barbary
Rolada ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta 177

dzięki czemu jest bardzo krucha i nie wysycha podczas pieczenia. Pasują do niej delikatne dodatki takie jak kasza jaglana i lekka sałatka lub mizeria. Zapraszam :) Składniki: duży filet z indyka bez polędwiczki 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1/2 opakowania sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki białego wina 1 opakowanie szynki parmeńskiej/serrano (suszona szynka krojona

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania