Tarta z panna cottą i truskawkami

Tarta z panna cottą i truskawkami

Tarta z panna cottą i truskawkami

Przepis na : deser

Kolejną propozycją z udziałem truskawek jest kakaowa tarta. Delikatny kruchy spód, wypełniony delikatną panna cottą, a całość udekorowane czerwonymi królowymi lata, czyli truskawkami. Ilość porcji: Cała forma od tarty Składniki: Na kruchy spód: 250g mąki 150g masła/margaryny 50g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 1 jajko 1 łyżka wody Szczypta soli Panna cotta: Półtora szklanki mleka Pół szklanki śmietanki kremówki 30% 2 czubate łyżeczki żelat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, cukier, ciasto, pieczenie, kakao, mąka, truskawka, truskawki, cukier puder, ciastka kremówki, ciasta z kremami, fasola, jajko, desery, deser, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto na żelatynie, ciasto z truskawkami, szybka tarta, szybka kremówka, szybkie ciasto z truskawkami, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, szybki deser, ciasto kakaowe, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.