babeczki - 15371 przepisów (strona:366/1025)

Wielkanocne mini babeczki pistacjowe 85

mamy Lockdown na Święta, ale nie mam zamiaru tym smutnym postanowieniem odbierać sobie świątecznego nastroju. Już zaczynam przygotowywać moje menu. Będzie pysznie, kolorowo i rodzinnie. Porcja na 6 mini babeczek Składniki: 100 g pistacji D-nuts 100 g miękkiego masła 85 g cukru 2 małe jajka 50 g mąki pszennej 40 g kwaśnej śmietany  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)robocie kuchennym utrzyj masło z cukrem, aż powstanie biała masa.  Cały czas ucierając dodaj stopniowo jajka. Następnie pozostałe składniki i wszystko wymieszaj na gładką masę. Formy do babeczek wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą lub kaszą manną. Wypełnij formy ciastem. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 min (w moim piekarniku piecze się 22 min, dlatego

Niezły Młynek
Mini babeczki waniliowe do koszyczka 73

Był koszyk, więc czas czymś go uzupełnić. Zgodnie z tradycją prócz całej gamy produktów, które do naszej święconki wkładamy, babeczka także powinna się znaleźć na tej liście. Najlepiej samodzielnie przygotowana, a z tym przepisem zapewniam Was, że to naprawdę nic trudnego! Podstawowe produkty, dosłownie chwila na połączenie składników i kilkanaście minut pieczenia (w zależności oczywiście od użytej wielkości foremki). Dekorowanie(...)śmietanę łączymy ze sobą, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i miksujemy do rozpuszczenia. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szpatułką mieszamy tylko do połączenia. Rozdzielamy na mini babeczki, do ²⁄₃ wysokości foremek- najlepiej silikonowych. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez ok 25-30 minut (do zrumienienia). Przestudzone babeczki wyciągamy z foremek, posypujemy cukrem pudrem, polewamy rozpuszczoną w kąpieli

Kuchnia w czekoladzie
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 73

posypujemy cukrem pudrem *Możesz też wypróbować mój przepis na Babkę Wielkanocną z pomarańczami    ,  Cytrynowy Sernik z mascarpone   lub Domową puszystą chałkę .  NAJLEPSZE KRUCHE BABECZKI CYTRYNOWO -TYMIANKOWE Z KREM BUDYNIOWYM - 300 g mąki  - 200 g masła - 100 g cukru - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z 1 cytryny - łyżeczka listków tymianku cytrynowego W/w składniki(...)budyniowym, cukrem i jajkiem, rondelek postaw na gazie, dodaj masło, pastę waniliową i cały czas mieszaj rózgą aż masa zgęstnieje i zacznie się gotować gęsty krem. Gorącym kremem nadziewaj babeczki, posyp otartą skórką z cytryny. Dodaj owoce świeże lub kwaśną konfiturę np. z czarnej porzeczki, całość możesz polać również czekoladą. Obłędne połączenie smaków! Do serwowania babeczek użyłam podłużnych talerzy FARGKLAR

SMYKWKUCHNI
Muffiny pomarańczowe z czekoladą 66

minut, żeby się nimi delektować Połączenie smaku kandyzowanej skórki pomarańczowej z wanilią i czekoladą, to gwarancja udanego wypieku! Jeśli szukasz podobnych pyszności, to polecam ci również muffiny z cukinii , babeczki marchewkowe oraz babeczki z borówkami . Muffinki pomarańczowe – KĄCIK PORAD Ilość muffinek, które wyjdą z podanych proporcji, zależy od wielkości foremek. U mnie wyszło 15 niedużych babeczek. Muffiny pomarańczowe możesz udekorować

Blendman
Muffinki z czekoladą w środku 67

przepis nie został jeszcze oceniony) Podczas przygotowywania tych babeczek bazowałam na moim sprawdzonym przepisie, którego używam od lat. Niezależnie, jakich dodatków użyjecie do muffinek, z tym ciastem zawsze urosną, będą delikatne, wilgotne, a z wierzchu zrumienione. Z tego przepisu wyjdzie Wam 12 malutkich, albo 6 dużych muffinek – w zależności, w jakiej formie będziecie je piec. Niezależnie od formy, czas pieczenia(...)umieśćcie we wgłębieniach w foremce. Możecie je rozciąć na rogach, aby lepiej się ułożyły lub formować na szklance. Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffinki z czekoladą w środku Drukuj przepis Porcji: 6 lub 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego jajko 0,5 szklanki oleju

Kuchnia Bazylii
Curd bananowo-cytrynowy 69

cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła, a nie zawiera ani grama masła, ani mleka. Nada się do przełożenia tortu, do tarty, kruchych babeczek czy do podjadania ze słoika z biszkopcikiem. Bezglutenowy i powiedziałabym, że całkiem zdrowy. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Inspiracja z blogu Moje Wypieki . Składniki na około 1 litr

moj przepis na
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 70

ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe, Bezglutenowe ciasto czekoladowe czy Muffiny gruszkowo-imbirowe. Hitem kawiarni są malutkie babeczki Pastel de natas, które delikatnie przypominają w smaku Creme Brulee. Niebawem będzie również możliwość napicia się dobrego wina czy piwa. Kawiarnia otwarta jest codziennie w godzinach

moj przepis na
Muffinki kakaowe z kremem z białej czekolady 60

Kakaowe babeczki wypełnione słodkim kremem z białej czekolady. Przy przygotowaniu pamiętajcie o tym, by masło było bardzo miękkie, a jajka były w temperaturze pokojowej. Po dodaniu mąki mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach tylko do połączenia. Muffinki możecie przygotować wspólnie z dziećmi. Krem jest gęsty, nie wylewa się z muffinek. U mnie te muffinki rozeszły się „migusiem(...)dodatkami miksujemy krótko, następnie przekładamy do worka cukierniczego (masa po schłodzeniu powinna mocno stężeć, miksujemy ją, aby lekko ją „rozbić”, a w efekcie, aby łatwiej było nią napełniać babeczki). Środek muffinek delikatnie wydrążamy, pozostawiając boki i dno nienaruszone (ja zrobiłam to tym „narzędziem”, które służy do usuwania gniazd nasiennych z jabłek). W puste miejsce wyciskamy krem z białej

Smaki Na Talerzu
Curd bananowo-cytrynowy 59

cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła, a nie zawiera ani grama masła, ani mleka. Nada się do przełożenia tortu, do tarty, kruchych babeczek czy do podjadania ze słoika z biszkopcikiem. Bezglutenowy i powiedziałabym, że całkiem zdrowy. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Inspiracja z blogu Moje Wypieki . Składniki na około 1 litr

moj przepis na
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 83

ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe, Bezglutenowe ciasto czekoladowe czy Muffiny gruszkowo-imbirowe. Hitem kawiarni są malutkie babeczki Pastel de natas, które delikatnie przypominają w smaku Creme Brulee. Niebawem będzie również możliwość napicia się dobrego wina czy piwa. Kawiarnia otwarta jest codziennie w godzinach

moj przepis na
Babeczki z jabłkami i cynamonem 65

mojej kuchni jabłka królują o każdej porze roku. Uwielbiam dodawać je do jesienno-zimowych wypieków, wiosennych sałatek i letnich smoothies. Przegladając ostatnio stronę Przepisy.pl trafiłam na babeczki z jabłkami i cynamonem. No nie mogłam sobie … The post Babeczki z jabłkami i cynamonem appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 przepisów 138

czosnkowy na bazie jogurtu, to podstawa zapiekanek gyros! Polecamy! Zapiekanki gyros – Przepis   PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 PRZEPISÓW Na słodko   11. 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Delikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny deser lub klasyczną, słodką przekąskę(...)mega pysznym nadzieniem. 3 BIT – 20 minutowe babeczki! – Przepis 12. Drożdżówki cukrowe z chrupiącą skórką Pyszne domowe drożdżówki cukrowe z chrupiącą skórką! Dokładnie takie, jak wszyscy lubimy, czyli mięciutkie, pulchne wewnątrz i chrupiące z zewnątrz. Polecamy! Drożdżówki cukrowe z chrupiącą skórką – Przepis 13. Panierowane tosty z Nutellą Szybka i pyszna słodka przekąska dla dzieci, ale nie tylko

Kuchnia Na Wypasie
Babeczki świąteczne 55

Słodkie babeczki to przysmak, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka kefiru 150g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki tortowej Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą pianę. Ubijać około 4-5 minuty. Do ubitej masy dodać kefir, stopioną margarynę, proszek do pieczenia, mąkę. Miksować do uzyskania(...)jednolitej, gładkiej masy. Masę nałożyć do foremek. Babeczki piec przez około 30-40 minut w 180°C do “suchego patyczka” Lukier z białkiem: 1 białko ubić z 1/2 szklanki cukru pudru, dodać 1 łyżeczkę soku cytrynowego, ucierać tak długo, aż masa będzie gładka i lśniąca. Autor przepisu: Julia Krivitska Artykuł Babeczki świąteczne pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Różyczki z makiem 94

Różyczki z makiem Miękkie i puszyste ciasto z pysznym makowym nadzieniem. Te drożdżowe babeczki nie tylko wspaniale smakują, ale i świetnie wyglądają, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Co prawda ich przygotowanie wymaga trochę pracy, bo każdy „płatek” trzeba osobno zwinąć wraz z nadzieniem, jednak myślę, że warto poświęcić ten czas, aby uzyskać tak ciekawy efekt wizualny(...)siebie *** *** Następnie zwijamy je niezbyt ciasno w rulon, tworząc kształt róży *** *** Tak uzyskane różyczki przekładamy do wysmarowanej masłem foremki na muffinki. Odstawiamy na około 15 minut aby podrosły *** *** Babeczki smarujemy roztrzepanym białkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C . Pieczemy przez 15-20 minut – do ładnego zrumienienia *** *** Po upieczeniu różyczki oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM

Blog z Apetytem
Muffiny orzechowe z rabarbarem 60

mnie przyciągnął jeszcze piekarnik. Z przepisu na ciasto rabarbarowe upiekłam muffiny. Nie wiem, czy ta wersja nie odpowiada mi nawet bardziej. A może wiem.. tak, jest fantastyczna. Babeczki są mięciutkie, bardzo delikatne, z chrupiącą kruszonka o posmaku amaretto. Z poniższych proporcji wyszło 9 średniej wielkości babeczek. Składniki: ( koniecznie w temperaturze pokojowej ) Ciasto: 1 duże jajko 1 pełna szklanka mąki(...)kruszonki, wlewamy po około 2 łyżki ciasta. Wykładamy pocięty, wcześniej obtoczony w cukrze rabarbar ( odciskamy go z nadmiaru soku ). Posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut, na rumiano. Babeczki studzimy przynajmniej 5 minut w foremkach. Są pyszne jeszcze na ciepło, idealnie odchodzą od papierowych papilotek. Równie miękkie na drugi dzień ( zostały dwie, wiec miałam okazje to stwierdzić uczciwie

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania