babeczki - 15869 przepisów (strona:365/1058)

Cukrowe koraliki do dekoracji - zrób to sam 208

blogu pojawiły się dotąd wpisy o tym jak zrobić masę cukrową , czekoladę plastyczną , kolorowe posypki z cukru czy czekoladowe ażurki . Dziś pokażę Wam jak zrobić cukrowe koraliki do dekoracji babeczek czy tortów :) Do zrobienia koralików potrzebna będzie kolorowa masa cukrowa. Można ją zrobić samemu lub zdecydować się na kupioną - ja użyłam właśnie tej, bo miała ładne intensywne kolory. Małe kółeczka

Ciastkozercy
Babeczki kokosowe 236

Takich babeczek to można zjeść całkiem sporo takie one pyszne i do tego takie wilgotne. Są to babki dla wielbicieli kokosu we wszelakiej postaci, mnie przypominają rafaello. Moje babeczki zrobiłam do święcenia by potem znikały w ustach zajadających błyskawicznie. Polecam serdecznie i choć już po Wielkanocy nic nie stoi na przeszkodzie aby je zajadać. Babeczki kokosowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Babeczki z białą czekoladą i kakaowo-maślanym kremem 171

zrobiłam. Są pyszne, puszyste i rozpływające się w ustach. Do tego ten kakowo-maślany krem! Ahhh czego chcieć więcej? Polecam z czystym sumieniem. W oryginalnym przepisie, były to babeczki na wesele, i powiem Wam, że ja takimi babeczkami nie pogardziłabym na własnym weselu ;) 'babeczki z białą czekoladą i kremem kakaowym' Składniki: - 120g miękkiego masła - 150g białego cukru - skórka z jednej

CookYourself
Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami 206

Babeczki czyli po amerykańsku Cupcake można wystylizować na każdą okazję również na Wielkanoc. Tym razem babeczki maślane o smaku pomarańczowym z kremem nutella. Dla każdego coś dobrego Nowy post Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami 181

Murzynka pamiętam od dziecka, zawsze zajadaliśmy się nim z masełkiem… Mój troszkę w nowszej wersji- jako babeczki – z bakaliami i borówkami amerykańskimi… Babeczki idealne do wielkanocnego koszyczka. 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 50 g kakao 2 jajka 1 szklanka cukru 15 g cukru waniliowego 125 g margaryny 4 łyżki wody 50 g mieszanki studenckiej(...)mąkę z proszkiem. Na końcu wsypujemy mieszankę studencką i borówki, delikatnie mieszamy łyżką. Napełniamy foremki silikonowe. Pieczemy przez 25 minut w 190*C. Cukier puder ucieramy z wodą, dekorujemy babeczki. Ozdabiamy borówkami

VioletoweKucharzenie
Babeczki czekoladowe z kremem orzechowym 226

Czekolada zawsze w modzie ! ;) Dlatego dziś, tak jeszcze przed świątecznie, aczkolwiek już w scenerii nieco wiosennej, mam dla Was przepis na klasyczne babeczki czekoladowe. Ale żeby nie było nudno, proponuję dodać im nieco kunsztu i jeszcze więcej słodyczy i udekorować kremem orzechowo-czekoladowym. Składniki na ciasto: ( na 12 dużych lub 24 małe babeczki ) 150 g czekolady gorzkiej 90 g masła(...)czekoladę - utrzeć raz jeszcze. Śmietankę ubić na sztywno. Ubitą śmietankę dodać do masła orzechowego - dokładnie połączyć składniki. Powstały krem przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy. Krem wyciskać na każdą babeczkę. Można dodatkowo udekorować cukrową posypką lub perełkami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Muffinki al'a fale dunaju 436

Dziś utworzyłam swój pierwszy autorski przepis ;p  (przynajmniej mam nadzieję, bo jeszcze o takim nie słyszałam) póki co oryginalny pomysł różni się trochę od dziś wykonanych babeczek ;) Wpadłam na pomysł że upiekę sobie dziś jakieś muffinki.. ale nie całe czekoladowe.. ile można? Jasne z kawałkami czekolady! Tak, ale nie mam czekolady ;( To mieszane jasne i ciemne ciasto(...)kawałki jabłek/wiśnie a na tym z reguły jasny krem i polewa czekoladowa. Fale powstają przez zapadanie się owoców ułożonych na ciemnej warstwie. Składniki: (podstawowe składniki na babeczki z Ciastkożercy.pl ) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżka kakao pół

W kuchni bez szafek
Maślane wielkanocne babeczki drożdżowe 305

Pyszne maślane babeczki drożdżowe. Idealne do Wielkanocnego koszyczka. Jeszcze ciepłe rozpływają się w ustach i trudno się nim wtedy oprzeć :) Składniki: 200g kwaśnej śmietany 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 2.5 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 paczka drożdży (7g) 1 łyżeczka soli 1 jajo 1 białko lub 1 żółtko lub całe jajo roztrzepane – do smarowania   Przygotowanie(...)następnie każdą połówkę znów na pół i z tego każdą na 4 równe części). Z każdej części uformować dowolny kształt lub zrolować i takimi wałeczkami wypełnić małe foremki do babeczek, wcześniej lekko natłuszczone. Bułeczki formowane ręcznie ułożyć na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem. Posmarować je roztrzepanym białkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10 minut, na złoty kolor . Polecam

Moja Delicja
Sernikobrownies z wiśniami 294

Kremowe babeczki składające się z dwóch warstw -  gęstego, intensywnie czekoladowego brownie oraz delikatnej masy serowej z wiśniową konfiturą. Wilgotne, pyszne, a na dodatek banalnie proste w przygotowaniu!  Składniki (na ok.16 babeczek) :  brownie - 100 g gorzkiej czekolady 70% - 100 g masła - 100 g mąki (u mnie pełnoziarnista) - 2 jajka - ok. 3-4 czubatych łyżek cukru pudru masa serowa(...)minut, w celu podpieczenia spodu. W tym czasie twaróg utrzeć z jajkiem, budyniem i cukrem pudrem. Wyłożyć po ok. 1,5 łyżce masy serowej na podpieczone spody babeczek. Dodatkowo nałożyć po łyżeczce konfitury wiśniowej i rozprowadzić delikatnie za pomocą wykałaczki, tworząc esy-floresy. Wstawić ponownie do piekarnika na ok. 30 minut. Ostudzić na metalowej kratce. Smacznego

Kuchnia Ellie
Drożdżowe ślimaczki z Nutellą 249

zwijamy w ślimaczki. Gotowe ślimaczki wkładamy do papierowej papilotki na muffinki (można też piec je bez, ale w papilotce łatwiej włożyć ciasto do blaszki) i wkładamy do blaszki na babeczki. Jeśli mamy na tyle czasu zawinięte ślimaczki odstawiamy jeszcze raz do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni około 20 minut, aż będą rumiane. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Słodkie środy - Magdalenki z mielonymi migdałami 221

Magdalenki to małe francuskie ciasteczka o charakterystycznym muszelkowym kształcie, a właściwie bliżej wg mnie im do biszkoptowych babeczek niż ciasteczek. Tradycyjne magdalenki pieczone są na cytrynową nutę, ja miałam ochotę na migdały, więc wykorzystałam do ich przygotowania mielone migdały, które otrzymałyśmy od SKWORCU.   Babeczki te wyszły mięciutkie i delikatne w smaku, zdecydowanie godne polecenia.   Magdalenki z mielonymi migdałami(...)należy wydłużyć do 15 minut. Gotowe oprószam cukrem pudrem. Do przygotowania magdalenek użyłam przyprawy - mielonych migdałów , które otrzymałyśmy od firmy Skworcu w ramach współpracy. Migdały świetnie skomponowały się z babeczkami i wzbogaciły ich smak. Uważam, że są dobrej jakości, jak zresztą wszystkie przyprawy tej firmy, które miałam okazję do tej pory wypróbować. Migdały mielone jak i wszystkie inne przyprawy otrzymałyśmy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wegański CHLEBEK BANANOWY + ORKISZOWE BABECZKI BANANOWE 245

jedynie: - 4 dojrzałe banany (im bardziej brązowe i miękkie, tym lepiej, ciasto wyjdzie słodkie bez dodatku jakiegokolwiek cukru), - 2 szklanki mąki (może być biała ale polecam razową a do babeczek najbardziej orkiszową - możecie zdobyć ją drogą kupna  np. tutaj :)  - dobrze sprawdzi się też mąka orkiszowa pół na pół z otrębami orkiszowymi), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (tutaj(...)Jeśli ktoś chce dodać czegokolwiek to właśnie teraz, bo to już koniec pracy. Przelewamy do formy, pieczemy. Jeśli forma na chlebek lub zwykłe, okrągłe ciasto - około 45 minut, jeśli babeczki, wystarczy nawet pół godziny, wszystko zależy od piekarnika. Jeszcze ciepły chlebek można smarować kremem czekoladowym  np. takim ) i pochłaniać na śniadanie; babeczki z kolei sprawdzą się super na szybki

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Biszkoptowe babeczki z dżemem 200

kawki.  szybkie w przygotowaniu.  bardzo smaczne :) zainspirował mnie przepis z:  mala-cukierniczka.blogspot.com Składniki (na 24 małe babeczki): -2 szklanki mąki -2/3 szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka mleka -2 jajka -1/3 szklanki oleju -1/2 łyżeczki sody -kropla aromatu waniliowego -nadzienie: dowolny dżem (u mnie truskawki w syropie)   Wykonanie: W naczyniu mieszamy(...)wszystkie składniki oprócz dżemu, do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papilotkami. Łyżką nakładamy do każdej ciasto, do wysokości 1/3 foremki. Na to dajemy łyżeczkę dżemu, a następnie łyżeczka ciasta tak aby przykryć dżem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut (warto sprawdzić patyczkiem). Gotowe babeczki można posypać cukrem pudrem lub dowolnie

KasiekGotuje
Kruche babeczki z kremem 153

Powinnam .. eee co tam nic dzisiaj nie powinnam. Od czasu do czasu należy poleżeć do góry kołami.  Odpocząć po ciężkim tygodniu pracy. Mam zaległy przepis  na kruche babeczki.  Są wspaniałe i tak kruche że należy je delikatnie brać do ręki bo są niesamowicie kkkrruche  :-)  Składniki :  2 szklanki mąki krupczatki 1/3 szklanki cukru pudru(...)budyń. Wymieszać i zagotować aż do zgęstnienia składników. Wystudzić. Oddzielnie utrzeć masło, dodając stopniowo wystudzoną masę budyniową, oraz zapach waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać.  . Gotowy krem nakładać na wystudzone babeczki. Udekorować owocami, czekoladą wedle uznania. Z tego przepisu wyszło około 20 babeczek. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Wielkanocne babeczki zaparzane 169

Teraz podam przepis na świąteczne babeczki zaparzane . Przepis wzięłam z  TEJ  strony na bakę. Składniki: 500 g mąki pszennej 300 ml mleka 10 g drożdży suszonych 5 żółtek 150 g drobnego cukru 50 g rodzynków 40-50 ml rumu 50 g migdałów 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła lub margaryny Polewa czekoladowa: 100 g margaryny 2 łyżki(...)wysokości ciasta a następnie pozostawić do wyrośnięcia ok. 1 – 2 godziny. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 – 20 w temperaturze 180 stopni C. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy babeczki się upiekły. Gdy patyczek będzie suchy to znaczy, że babeczki są upieczone. Po wystudzeniu można polać je polewą czekoladową i ozdobić kolorowymi „mazakami” lukrowymi.  Przepis na polewę czekoladową: Margarynę

Na słodko lub wytrawnie