babeczki - 15371 przepisów (strona:360/1025)

Babeczki z czerwonej fasoli | bezglutenowe | niskokaloryczne 236

kolejna propozycja na pyszne muffiny bez mąki. Niedawno na moim blogu pojawił się przepis na  Pistacjowe czekoladowe babeczki bez mąki , a teraz pora na kolejną, pyszną alternatywę dla kalorycznych, pszennych muffinów pełnych samych złych kalorii. Są słodzone jedynie bananem, opcjonalnie można dodać stewię lub ksylitol. Fasola dostarcza nam wiele białka. Jest bogata w potas, wapń, fosfor i cynk. Zawiera(...)rozpuszczalny błonnik oraz lekkostrawną skrobię. Mniam! Składniki na 12 babeczek: Puszka czerwonej fasoli (240g) 2 dojrzałe banany 1 jajko i 1 białko 5 g kakao naturalnego 50 g mieszanki studenckiej/bakalii/orzechów (u mnie nerkowce i żurawina) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz orzechów zblenderować. Dosypać bakalie. Przełożyć masę do papierowych foremek, piec ok. 20-25 minut.  Jedna babeczka

Czarnawisienka
Babeczki dyniowe - dynie halloween'owe 137

Wracam po dłuższej przerwie :) Mama nadzieję, że wreszcie znajdę trochę czasu na nadrobienie zaległości kulinarnych. Zaczynam pysznymi babeczkami dyniowymi. Jako, że jakiś czas temu zakupiłam sylikonowe foremki halloween'owe babeczki przybrały taka właśnie formę.  SKŁADNIKI (na 24 sztuki) 30 dkg masła 2 szklanki puree z dyni 3/4 szklanki brązowego cukru 2 szklanki mąki pszennej 15 dkg kokosu 3 jajka(...)drobne kawałki czekoladę. Całość jeszcze raz mieszam. Foremki napełniam do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika babeczki wykładam do góry dnem aby spłaszczyć ich górną część. Dekoracja Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy już jest rozpuszczona dodaję barwnik (tym razem sypki barwnik spożywczy który rozpuściłam w odrobinie

Magiczna kuchnia Darii
Marchewkowe babeczki - w przerwie świątecznych przygotowań 124

Weekend pewnie u Was równie pracowity jak u mnie. Piękna pogoda, ciepło, nic tylko myć okna :D W przerwie jednak warto coś przekąsić, chociaż na chwilę usiąść i odpocząć. Babeczki, które pokazuję pewnie mogłyby wyglądać lepiej, trzeba by popracować nad konsystencją kremu, ale smakują świetnie. Jeśli macie zbędne marchewki, pieczcie babeczki! Składniki (12 babeczek) ciasto 1 szklanka mąki

W kuchni wieczorem
Trochę inne Apple Pie 165

około 1 h. Po upływie wymaganego czasu, ciasto dzielimy na dwie części - pierwszą większą od drugiej. Pierwszą cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka, następnie ciasto przekładamy do metalowych foremek na babeczki i pieczemy około 12 minut w 180`C. Drugą część ciasta wkładamy do lodówki na później :) W tym czasie obieramy umyte jabłka i ścieramy je na tarce ( grube oczka), dodajemy(...)cukier i cynamon - mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia się" składników. Kruche babeczki wyjmujemy z piekarnika i faszerujemy na bogato jabłkami. Drugą część ciasta wyjmujemy z lodówki i cienko wałkujemy wycinając cienkie paski.*  Na wierzchu każdej babeczki tworzymy  plecionkę, a następnie wkładamy ciastka z powrotem do piekarnika na około 20 minut - do uzyskania złotego koloru.  Smacznego!  * Zamiast

Słodkie Przyjemności
Babeczki Czekoladowe z batonikiem Lion 118

tygodnie pracy. A żeby sobie umilać ten czas (który u innych zapewne bywa trzy razy gorszy :) ) pozostaje mi szykować jakieś małe co nieco na drugie śniadanie. Dziś będą to Babeczki czekoladowe z batonikiem LION. Zawsze jak wędruję przy półce ze słodyczami jakimś trafem wpada on do mojego koszyka, dlatego postanowiłam, że wykorzystam go tym razem w moim przepisie. Mam nadzieję(...)starannym wymieszaniu ciasto przekładamy do papilotek, albo silikonowych foremek i wkładamy do piekarnika na około 25 minut ( wierzch możemy lekko posypać pokruszonym batonikiem ). Po wyjęciu z piekarnika, babeczki posypujemy batonikiem, jeżeli niektóre babeczki zbytnio wyrosły, możemy je lekko przygnieść, wkładając do środka trochę karmelu.  Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ze spiżarni na stół - Kruche Babeczki 154

Szybki i prosty deser? Kruche babeczki z owocami! Ale co zrobić jak brak świeżych owoców? Wtedy, sięgamy po przetwory, przynajmniej ja tak mam :) W tym wypadku maliny w syropie z letnich zbiorów. Świetnie komponują się z bitą śmietaną i kruchym ciastem z sezamem. Ciasto można wykorzystać mrożone, albo przygotować szybko świeże. Proste prawda? " Składniki: Kruche ciasto: 2 żółtka jajko(...)zrobić to szybko, aby masło się nie nagrzało. Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalnika na około 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła, które przekładamy do metalowych foremek na babeczki i ugniatamy.  Pieczemy około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Zimną śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier z wanilią. Babeczki dekorujemy kleksem śmietany i kilkoma malinkami w syropie

Słodkie Przyjemności
Babeczki z jagodami i budyniem 88

rodzicom na wyjazd nad morze. Czas się uśmiechnąć  do Braciszka, bo szkoda byłoby nie sfotografować tym smakołyków, które dla Was szykuje! Dziś na przykład mam dla Was kruche babeczki - takie które zawsze przyciągają mój wzrok w każdej cukierni. Z dodatkiem budyniu i jagód - a jakże! Zapraszam :)" Składniki : 3,5 szklanki mąki 2 jajka białko 120 g cukru łyżka ekstraktu(...)powstał kożuszek. Ciasto wyjmujemy na oprószony blat i rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy kółka (może być szklanką). Gotowym ciastem wykładamy metalowe foremki na babeczki. Na środek nakładamy łyżkę budyniu, następnie łyżeczkę jagód i zlepiamy drugim kółkiem, pamiętając o dokładnym zlepianiu ciasta. Babeczki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C. Pieczemy

Słodkie Przyjemności
Kruche babeczki z jagodami 157

Mało czasu na przygotowanie deseru? Nic straconego, wystarczy przygotować kruche babeczki, ubić śmietankę i przygotować ulubione owoce w dzisiejszym wypadku będą to niezawodne jagody! Świetnie komponują się z bitą śmietaną i kruchym ciastem. Ciasto można wykorzystać mrożone, albo przygotować szybko świeże. Proste prawda? " Składniki : 2 żółtka 80 g cukru  400 g mąki 200 g masła Dodatkowo : 400 ml śmietanki(...)możemy też to zrobić za pomocą malaksera. Ważne, aby zrobić to szybko, aby masło się nie nagrzało.  Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła, które przekładamy do metalowych foremek na babeczki i ugniatamy. Pieczemy około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Zimną śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier z wanilią. Babeczki dekorujemy kleksem ubitej śmietany i łyżeczką jagód

Słodkie Przyjemności
Mini serniczki z nektarynkami 185

oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Do białek dodajemy po łyżce masy serowej - mieszamy dużą łyżką, tak aby stracić jak najmniej pęcherzyków powietrza. Do małych foremek na babeczki wkałdamy papierowe papilotki, w które następnie kruszymy biszkopty, na które wylewamy ciasto do 3/4 wysokości. Na każdą babeczkę układamy plasterek pokrojonej i obranej nektarynki. Wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika(...)pieczemy około 30 minut. Studzimy w piekarniku - babeczki powinny lekko opaść. Mini serniczki o dstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na noc do lodówki, ale nie jest to konieczne. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Aksamitne serniczki z malinami 148

się Wam podobają?" Składniki: 600 g białego sera 6 łyżek śmietanki 30 % łyżka ekstraktu goździkowego łyżka oliwy orzechowej jajko 2 łyżki mąki pszennej szklanka malin (ok 3 szt na babeczkę) Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 200`C. Do miski wrzucamy ser i miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy śmietankę i jajko i dalej miksujemy. Kolejnym krokiem jest dodanie ekstraktu goździkowego(...)oliwy orzechowej. Pod koniec miksowania dosypujemy mąkę i mieszamy. Masę serową przekładamy do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami. Na wierzch każdej babeczki układamy kilka sztuk malin. Wstawiamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 130`C. Pieczemy około 35 minut. Studzimy w formie, następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin (można zostawić je na całą noc). Podajemy na zimno. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Babeczki marchewkowo-jabłkowe z crunchy 114

wiemy jak i z czego są zrobione, bo czasem to bardzo ważne. Choć nie ukrywajmy, smak jest kluczowy a eksperymentowanie w kuchni to podstawa! Tak właśnie było z tymi babeczkami. Robiłam je już kilkukrotnie, ale szczerze powiedziawszy dopiero z polewą i chrupiącym crunchy zasmakowały mi najbardziej!  I pomyślałam sobie, że może i Wam przypadną do gustu? Zapraszam(...)Babeczki marchewkowo-jabłkowe z crunchy :) Składniki : 2 jajka szklanka mleka 100 g masła 350 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  150 g cukru szklanka marchewki z jabłkiem 100 g białej czekolady + łyżeczka śmietanki 30% 100 g crunchy czekoladowego Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz rozpuszczone i całkowicie ostudzone masło. W drugiej misce mieszamy

Słodkie Przyjemności
Malinowo-czereśniowe muffiny z kruszonką 145

ogrodu, choć wiadomo, że nie zawsze jest to możliwe. To lato w mojej kuchni jest zdecydowanie owocowe, co rusz jakaś tarta albo ucierane, dziś dla odmiany mam dla Was babeczki. Nie byle jakie, bo malinowo-czereśniowe! Wierzch przyozdabia kruszonka, dzięki czemu babeczki stają się jeszcze smaczniejsze. Wypróbujcie koniecznie te malinowo czereśniowe muffiny ze słodką kruszonką! Psst.. Idealnie nadają się(...)kruszonkę: Do niewielkiej miseczki wrzucamy pokrojone na małe kawałki masło, dodajemy mąkę i cukier - ugniatamy tworząc małe okruszki, którymi następnie będziemy posypywać muffiny. Wierzch muffinek posypujemy przygotowaną kruszonką. Babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na około 25 minut. Studzimy w formie. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny z kajmakiem i kruszonką 160

słodkie dodatki. A jak jest z Wami? Jeżeli należycie do drugiej grupy (albo dziś akurat chcecie trochę zaszaleć) to przepis na muffiny z kajmakiem na pewno Wam się przyda. Babeczki są przygotowane według mojego ulubionego przepisu, który najczęściej wykorzystuje do przygotowania tego wypieku. Do ciasta można dodać owoce lub czekoladę, ja dziś zaproponuję jednak kajmak. Aż ślinka cieknie na samą(...)kruszonkę: Do niewielkiej miseczki wrzucamy pokrojone na małe kawałki masło, dodajemy mąkę i cukier - ugniatamy tworząc małe okruszki, którymi następnie będziemy posypywać muffiny. Wierzch muffinów posypujemy przygotowaną kruszonką. Babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na około 25 minut. Studzimy w formie. Po tym czasie ostudzone muffiny nadziewamy kajmakiem od spodu babeczki. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z cynamonową bezą 151

przynajmniej w moim domu. Dlatego aby Was zainspirować zaproszę dziś na tartaletki z cynamonową bezą i ciągnącym się koglem moglem. Polane sosem żurawinowym wprawiają w zachwyt! Polecam. Składniki : 12 babeczek żółtko jajko 100 g drobnego cukru 200 g mąki 100 g masła ziarenka z 1/2 laski wanilii szczypta soli morskiej Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem i ziarenkami wanilii. Masę(...)tartaletki. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180`C) i pieczemy około 12 minut - do zarumienienia. Składniki : 3 żółtka łyżeczka ekstraktu waniliowego 6 łyżek cukru pudru W czasie pieczenia babeczek przygotowujemy masę jajeczną. Do miseczki wbijamy 3 żółtka dodajemy ekstrakt waniliowy i cukier - miksujemy do momentu podwojenia objętości. Składnika : 3 białka 180 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego jabłkowego

Słodkie Przyjemności
Muffiny cytrusowe 283

Muffiny cytrusowe to małe babeczki o orzeźwiającym smaku, wzbogacone o aromatyczne kandyzowane skórki owocowe. Jak każde muffiny, również te poniższe przygotujecie w kilka minut, bez użycia miksera. Najbardziej pracochłonną czynnością jest otarcie skórki z pomarańczy i cytryny oraz wyciśnięcie owoców w celu uzyskania soku. Z podanych proporcji można przygotować sześć sztuk. Muffiny cytrusowe Składniki: 100g mąki pszennej 25g mąki ziemniaczanej(...)wysokości papilotek - formę z muffinami wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, piec przez około 20 minut, sprawdzając na koniec stan upieczenia przy pomocy patyczka - jeśli włożony w środek babeczki patyczek jest po wyjęciu suchy, babeczki są upieczone - muffiny wyjąć z formy, pozostawić do ostygnięcia, przechowywać w szczelnym pojemniku

Smakołyki Bereniki