W wielu domach po odcięciu różyczek łodyga brokułu ląduje w śmietniku. U nas też kiedyś tak było, a to wielki błąd. Ta część warzywa również jest jadalna, a w dodatku bardzo smaczna, podobna do kalarepy. Można ją po prostu schrupać, albo wykorzystać do przygotowania takiej pysznej zupy krem zgodniej z zasadą zero waste. Przepis na zupę krem z całego brokułu Składniki: Około 1,5 litra bulionu mięsno-warzywnego lub warzywnego, 1 duży brokuł, 1 duża cebula lub dwie mniejsze, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki kremó... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...