Kakaowy tort z bitą śmietaną
Kakaowy tort z bitą śmietaną
Tort przełożony bitą śmietaną. Mięciutki, puszysty, mało pracochłonny.Biszkopt:6 dużych jajek7 łyżek cukru5 łyżek mąki krupczatki1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka oleju1 łyżka octuKrem kakaowo-śmietankowy :2 opakowania (500 g) śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru2 opakowania Śnieżki6 łyżeczek żelatyny1/2 szklanki wodyduża łyżka kakaoDodatkowo: dżem brzoskwiniowykilkanaście wiśni z alkoholu Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać olej, a na... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl
Autor
Asch
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, krem, kakao, torty, tort, wiśnia, ciastka kremówki, ciasto, dekoracje, bita śmietana, biszkopt, ciasto na żelatynie, ciasto z kremem, ciasta z kremami, puszyste ciasto, ciasto kakaowe, ciasta z masa, ciasto z masa
Inne przepisy z Praktyczna pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję