Pierś kaczki w sosie wiśniowym z brandy
Pierś kaczki w sosie wiśniowym z brandy
Przepyszna, delikatna pierś kaczki z kwaśnym, przełamującym tłustość mięsa, sosem. Tak przygotowaną pierś można podać z aksamitnym puree ziemnaczanym i ulubioną surówką lub warzywami na parze. Z pewnością będzie smakowało wyśmienicie. Składniki (na 2-4 porcje): 2 piersi kaczki ze skórą, około 500 gram 1 szklanka wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych 1 kieliszek brandy 1/3 szklanki bulionu szczypta soli i pieprzu 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka masła 1 szalotka 1 łyżka śmietany kremówki 36% Pierś kaczki nacinam o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mango Papaja
Autor
mangopapaja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piersi, pierś, piersi z kaczki, kaczki, mięso, sosy, wiśnia, puree, ciastka kremówki, surówka, ciasta z kremami, mięso duszone, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Mango Papaja
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję