Przepis na : deser
Cytrynowa Pavlova z kremem z cytryny i syropu z czarnego bzu, świeżymi truskawkami i płatkami migdałów U ff, wreszcie się odważyłam. Pavlovą uwielbiam, jednak do tej pory ograniczałam się jedynie do jej spożywania. Do własnoręcznego przygotowania bezy dojrzewałam od dłuższego czasu, ale jakoś tak nie było odpowiedniej okazji. W końcu wzięłam na warsztat przepis Nigelli Lawson i zmierzyłam się z tematem pieczenia bezy. Skutek, wg opinii gości, był bardzo udany, a serca wszystkich skradł przede wszystkim k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.