Tadżin z kurczaka z suszonymi morelami i cytrynowym kuskusem W takie dni jak dziś cieszę się, że mam skłonności do gromadzenia zapasów Utknęłam z dziećmi w domu, gdzie przechodzimy wiatrówkową kwarantannę. O wyjściu do sklepu nie było dziś mowy, więc na ratunek przyszła zamrażarka, spiżarnia i szuflada z przyprawami. W pół godziny powstał pyszny posiłek, który w okamgnieniu przeniósł nas prosto z zaśnieżonej, mroźnej Łodzi do gorącego Maroko. Smak i zapach tego tadżinu jest wprost fenomenalny- słodko-o... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.