Panna cotta według przepisu Magdy Gessler

Panna cotta według przepisu Magdy Gessler

Panna cotta według przepisu Magdy Gessler

Przepis na : deser

Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery składniki i kilka minut, nie licząc czasu schłodzenia. Może być prościej? Składniki: 500 ml śmietanki 36% lub ewentualnie 30% 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody. Wanilię przekroić wzdłuż i ze środka wyskrobać łyżeczką nasionka. Śmietankę wlać do garnka o gr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.