Pijany biszkopt Podwójnie Czekoladowy

Pijany biszkopt Podwójnie Czekoladowy

Składniki: 5 jajek 1 kubek mąki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki kakao Poncz: 0,5 kubka wody 3 łyżki cukru pudru trzcinowego 4 kieliszki wódki Masa śmietanowa: 400 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny  2 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru trzcinowego Polewa: 1 tabliczka czekolady z dużą zawartością kakao(min. 65%) 1 łyżka masła 6-7 łyżek mleka Przygotowanie: Jajka wkładamy do miseczki, zalewamy jak najcieplejszą wodą z kranu, białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem, dodajemy żół...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polewa, ciasto, biszkopt, czekolada, ciastka kremówki, ciasta z kremami, polewa czekoladowa, bita śmietana, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, biszkopt idealny, gorąca czekolada, ciasto z białek , ciasto 3 bit, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.