biszkopt : 10 jajek, 100 g cukru pudru, 100g mąki pszennej, u mnie tortowej, sok z 1/2 cytryny, ekstrakt lub cukier waniliowy, masa : 350 g mączki migdałowej, 350 g cukru pudru, 30 - 40 ml śmietany kremówki, 30 ml rumu, 10 - 20 ml wody pomarańczowej, zielony barwnik spożywczy, Nie to nie błąd. Pistacji w tym torcie nie znajdziemy. Jest to tort pistacjowy z nazwy, a tak naprawdę jest migdałowy. Tort biszkoptowy z marcepanem. Przepis z Kalendarza dla wszystkich z 1938 roku – tort pistacjowy . Torcik jest bardzo ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...