Składniki: 1 kg gruszek 1/2 szklanki cukru + 3 łyżki cukru + 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 4 białka 12 żółtek 100 g mąki pszennej 4 łyżki żelatyny 500 ml mleka 500 g śmietany kremówki 36% cukier puder Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z 1/2 szklanki cukru. Ubijając dodawać 4 żółtka (dodawać pojedynczo). Połączyć delikatnie ciasto z mąką. Tortownicę 24 cm wyłożyć papierem, ale sam spód, boków nie smarować. Wlać ciasto i piec około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stop... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...