Tort gruszkowy

Tort gruszkowy

Tort gruszkowy

Składniki: 1 kg gruszek 1/2 szklanki cukru + 3 łyżki cukru + 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 4 białka 12 żółtek 100 g mąki pszennej 4 łyżki żelatyny 500 ml mleka 500 g śmietany kremówki 36% cukier puder Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z 1/2 szklanki cukru. Ubijając dodawać 4 żółtka (dodawać pojedynczo). Połączyć delikatnie ciasto  z mąką. Tortownicę 24 cm wyłożyć  papierem, ale sam spód, boków nie smarować. Wlać ciasto i piec około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.