Kremówki Maćki

Kremówki Maćki

Kremówki Maćki

Lekkie, proste i uzależniające. Wypełnione delikatną masą budyniową własnej produkcji bez dodatku masła. 1 ciasto francuskie cukier puder   Masa: 500 ml mleka 2 żółtka ½ opakowania cukru waniliowego ¼ szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić radełkiem – rozciąć na 3 długie pasy, a potem podzielić je na prostokąty, lub kwadraty. Można do tego użyć noża, ale radełko dodaje ciastkom uroku. Na blasze rozłożyć papier do piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, krem, ciastka kremówki, budyń, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto z bezami, proste ciasto, ciasto budyniowe, ciastka z ciasta francuskiego, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.