Krem z mrożonego groszku z mietą

Krem z mrożonego groszku z mietą

Krem z mrożonego groszku z mietą

Zagościły u nas zupy kremy.  To pewnie na skutek przejedzenia poświątecznego.  1,5 litra warzywnego bulionu opakowanie mrożonego zielonego groszku biała cebula łyżka oleju listki świeżej mięty   W garnku rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulkę pokrojoną w kostkę, wlałam gorący bulion, wsypałam paczkę groszku. Całość gotowałam jakieś 20-25 minut. Zmiksowałam z kilkoma listkami świeżej mięty. Mocno popieprzyłam czarnym pieprzem. Wlałam do szklanek i  udekorowałam listkami mięty oraz niewielką i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.