Przepis na : deser
Czas czytania: 2 min Creme brulee z mascarpone i imbirem, to wariacja na temat znanego deseru. Choć z określeniem pochodzenia tego deseru jest pewien problem, to pierwsza wzmianka o deserze pojawiła się w książce wydanej w 1691 we Francji. Klasyczna wersja składa się z żółtek, śmietany i wanilii, ale modyfikacje są jak najbardziej wskazane! Najważniejsze są dwie sprawy. Krem powinien mieć gładką konsystencję bez nadmiernej ilości powietrza. Najważniejsza sprawa to skórka na desrze, powinna być twardą i chrupiąc... czytaj dalej...
Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.