Creme brulee z mascarpone i imbirem

Creme brulee z mascarpone i imbirem

Creme brulee z mascarpone i imbirem

Przepis na : deser

Czas czytania: 2 min Creme brulee z mascarpone i imbirem, to wariacja na temat znanego deseru. Choć z określeniem pochodzenia tego deseru jest pewien problem, to pierwsza wzmianka o deserze pojawiła się w książce wydanej w 1691 we Francji. Klasyczna wersja składa się z żółtek, śmietany i wanilii, ale modyfikacje są jak najbardziej wskazane! Najważniejsze są dwie sprawy. Krem powinien mieć gładką konsystencję bez nadmiernej ilości powietrza. Najważniejsza sprawa to skórka na desrze, powinna być twardą i chrupiąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, mascarpone, drożdżowe, truskawki, syrop, bułki, ciasto drożdżowe, chleb, biszkopt, ciasto, pączki, ciastka kremówki, tarta, grill, ciasto z truskawkami, ciasto z kremem, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.