Gnocchi ze szpinakiem, orzechami i tartym serem

Gnocchi ze szpinakiem, orzechami i tartym serem

Gnocchi ze szpinakiem, orzechami i tartym serem

Przepis na : obiad

Gnocchi ze szpinakiem, orzechami i tartym serem to włoskie danie, bardzo przypomina smakiem polskie kopytka. Często podawane jest z sosem. Tym razem będzie to wersja ze szpinakiem i orzechami. Przepis na Pizzę Parma na tortilli Składniki: 0,5 kg ziemniaków 170 g mąki pszennej 1 średniej wielkości jajko masło klarowane lub oliwa z oliwek 250 g szpinaku baby 150 ml śmietany kremówki orzechy włoskie do posypania ulubiony ser żółty – ok. 80 g sól, pieprz do smaku Gnocchi ze szpinakiem, orzechami i tartym serem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.