Gęsta, kremowa zupa z resztek kurczaka, ryżu, brokułów i zielonego groszku T a zupa powstała z potrzeby chwili. Uziemiona w domu z chorymi dziećmi, bez możliwości zrobienia zakupów przeszukiwałam lodówkę i kuchenne szafki w poszukiwaniu inspiracji. Kiedy w ręce wpadł mi pieczony dzień wcześniej kurczak (a raczej pozostałości po nim) już wiedziałam do czego go wykorzystam. Obrałam niedbale korpus i ugotowałam na nim wywar. Resztki mięsa wykorzystałam do tej oto zupy. Efekt był więcej niż zadowalający.... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.