litr wody + kostka rosołowa ząbek czosnku zioła: bazylia, pietruszka, oregano 100 g sera Brie pokrojonego w plastry 4 tortille sałata (tutaj wybór zależy od nas ja miałam rukolę) 1 czerwona cebula kilka łyżek sosu czosnkowego (majonez, jogurt naturalny,czosnek) Smażymy na łyżce oleju cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy ciecierzycę i pomidory. Podlewamy wodą.Gotujemy przez 10 minut
NA MOIM TALERZUczyli kaszy jaglanej. Zawiera mnóstwo witamin z grupy B, białka i mikroelementów. Jeśli chcesz mieć piękne włosy, zdrową skórę i paznokcie, jedz... Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu z rukolą is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłopieprz szczypta gałki muszkatołowej sól morska 1 łyżka masła kilka kropel oliwy 4 plastry gruszki 2 łyżki konfitury z czerwonej cebuli (np. z tego przepisu ) pomidory koktajlowe, rukola (do dekoracji) Przygotowanie: Jajka, mleko, sól, gałkę i pieprz mieszamy trzepaczką lub widelcem. Dodajemy ser. Moczymy kromki chleba w mieszance, tak aby nasiąknęły. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Kładziemy
Food Squareszybko i zjadamy w biegu. Ale kanapka nie musi być nudnym posiłkiem. Mamy do wyboru przeróżne rodzaje pieczywa, dodatki. Ja proponuję dzisiaj kanapki z pastą z surimi, rukolą i pomidorem. Jutro propozycja na kolejną pastę kanapkową. Składniki: 150g surimi 2 jajka ugotowane na twardo łyżka majonezu (w wersji dietetycznej można zastąpić jogurtem naturalnym) sól, pieprz
Smakowity Blog Kulinarnyminuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Po usmażeniu posolić. Sałatka z buraków: 3 buraki ugotowane, obrane i pokrojone w plastry sałata rukola i botwinka ser feta, pokruszony orzechy włoskie, posiekane sos (krem balsamiczny, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, sól, pieprz
Smakowity Blog Kulinarnyanchois.We Włoszech, Hiszpani, Meksyku zwany jest właśnie salsa verde, a we Francji sause verde. Moja salsa jest bardzo łagodna w smaku. Wielbicielom intensywniejszych doznań smakowych proponuję dodać bazylię, szczypiorek, rukolę, świeży czosnek, kapary. W salsie można moczyć kawałki chleba lub bagietki, można też nią posmarować kanapki. Nadaje się też jako sos do mięs i ryb z grilla. Składniki
Smakowity Blog Kulinarnykoniec gotowania, czyli po około 30 minutach gotowania dodajemy sok z buraka, tarty ser i przyprawiamy solą i pieprzem. Kaszotto podajemy z pesto z botwinki, chipsami z buraka, rukolą i ulubionymi serami np fetą, Parmezanem, Grana Padano lub Bursztynem
Smakowity Blog Kulinarnyorzeszków Felix (ziemnych, nerkowców lub wyłuskanych pistacji), 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu do dekoracji, kilka listków rukoli lub nasturcji, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Umytą cukinię pociąć w słupki (tylko zewnętrzną część bez gniazd nasiennych), skropić sokiem
SzczyptaSmaQbalkonie ) koniecznie zaplanujcie na przyszły rok wysiew nasturcji. Nie wymaga skomplikowanych zabiegów pielęgnacyjnych (gł.podlewanie), kwitnie do przymrozków i do zimy macie własną, ekologiczną zieleninę, w smaku przypominającą rukolę. Jadalne są wszystkie części rośliny, dodatkowo zielone nasiona można przerobić na kapary. Czas przygotowania: 20 minut Porcje: 4 Składniki: 150 g Makaronu Czanieckiego
SzczyptaSmaQfurorę podczas towarzyskiego spotkania. Koniecznie spróbujcie :) Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 4 Składniki: 200 g Newelli klasycznej, 16 plastrów prosciutto, 2 długi ogórek, 150 g rukoli, 1/3 szkl. suszonych wakame, 1/4 szkl. świeżej żurawiny, gałązki koperku, listki młodych buraczków, łyżka oliwy. Dresing: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżka oleju sezamowego, 2 łyżka prażonego sezamu
SzczyptaSmaQCzas przygotowania: 30 minut Porcje: 4 Składniki: 500 g ciasta francuskiego, 1 czerwona cebula, 120 g serka Arla Apetina (np. Czosnek i Zioła lub Pesto z Rukolą), 3 gałązki zielonego jarmużu, resztki pieczonej gęsi (lub innego mięsa), oliwa. Przygotowania: Ciasto rozmrozić. Cebulę pokroić w pióra, mięso w plastry. Jarmuż oderwać od twardych łodyg
SzczyptaSmaQdrożdży suchych lub 14 g świeżych - 2 łyżki masła (rozpuścić w rondelku) - 1 łyżeczka soli morskiej dodatkowo - jako do smarowania - sezam - do kotletów wykorzystałam łopatkę wieprzową, która zmieliłam - rukole - szalotkę - płaty kanapkowe z ogórka domowego wyrobu - paprykę czerwona świeżą - ketchup domowej roboty SPOSÓB WYKONANIA BUŁEK - do miski wsypuję mąkę, która mieszam ze solą, w garnuszku rozpuściłam masło
Basia w kuchnibędzie za mocno gęsty dolejemy) gałka muszkatałowa sól, i świeżo zmielony pieprz do smaku DODATKI: szparagi młode listki groszku cukrowego(można zastąpić naszymi ulubionymi np. rukolą itd) feta 1 kostkę SPOSÓB WYKONANIA : - do miski wrzucamy rozkruszone drożdże, wlewamy wodę letnią i dodajemy łyżkę cukru. Mieszamy odstawiamy na 5 minut, aby drożdże zaczęły pracować. Po tym czasie
Basia w kuchniCzęsto na kolację sięgam po lekkie sałatki. Sycą, a jednocześnie nie obciążają przed snem. Do tego delikatne i pyszne Składniki: opakowanie miksu sałat z rukolą ser kanapkowo sałatkowy Faviota z Mlekovity- kilka kostek 7 pomidorków koktajlowych 1 papryka zółta puszka łososia w sosie naturalnym sos koperkowy olej woda Wykonanie: Wykładamy sałaty, pomidorki przekrojone na połowki, kruszymy ser, paprykę pokrojoną
Z Majeczką w kuchnipomidorów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Możemy polewać kilkakrotnie tworzącym się sosem, by nie były suche. Piersi bardzo dobrze komponują się z rukolą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje