rukola - 6622 przepisów (strona:370/442)

Ogród na balkonie. 171

podsumował tylko: "Przecież, to najłatwiejsze co można wyhodować. Dzieci w podstawówce mają za zadanie wyhodować coś z ziarnka grochu". Ja się nie przejmuję i wciąż jestem dumna. :) O to rukola , która podobno rośnie jak głupia (gdy puści się dziko rozprzestrzenia się jak chwast). Nie mam pojęcia co z nią dalej zrobić ale w związku z tym co napisałam powyżej, przesadzę

Brzuszki Łakomczuszki
Zioła na balkonie. 192

tygodnie, czyżby za kolejne 3 miał wydać groszek? Muszę mu kupić tyczki te które ma obecnie zrobiłam z patyczków do szaszłyków. 17/04/2013 27/04/2013 12/05/2013 Tak jak obiecałam, przesadziłam rukolę. Nie wiem czy wyszło jej to na dobre. :( 17/04/2013 27/04/2013 12/05/2013  Z sałatą masłową wciąż nie mam pojęcia co zrobić dalej. Mam takie pędki słabiutkie, które sobie leżą

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem. 475

pożywna sałatka i co najważniejsze szybka w wykonaniu. Przepis zaczerpnięty z Kuchnii Lidla. Składniki: sałata (taka jaką lubicie, najlepiej pomieszać 2, 3 rodzaje sałat może być mix sałat z rukolą i sałatą dębową, do tego trochę sałaty lodowej i garść świeżego szpinaku, jeśli nie mamy aż tyle rodzajów lista może być krótsza ;)) 1 czerwona cebula (nie rezygnujcie z niej!) pierś

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: sałatka z szynką szwarcwaldzką. 342

kolejna propozycja z Kuchni Lidla. Szybka bardzo dobra sałatka. Składniki: 1 szklanka rukoli 1 szklanka sałaty lodowej lub masłowej 1 gruszka 1 ogórek ze skórką 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 1/2 szklanki pomidorów koktajlowych 1/3 szklanki orzechów włoskich 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka musztardy sól, pieprz Wszystki warzywa myjemy i osuszamy

Brzuszki Łakomczuszki
Sezon szparagowy - zielone warzywa w natarciu. 275

wykorzystać warzywa, które najbardziej lubicie ja wzięłam do co sezonowe oraz zawsze znajdujące się pod ręką w zamrażarce. Składniki: baza do sałatki do liście i tutaj możemy wykorzystać dowolnie: rukolę, świeży szpinak, sałatę lodową, mix sałat, kiełki (to co mamy właśnie w lodówce) następnie zielone warzywka, ja wykorzystałam: fasolkę szparagową, zielone szparagi, groszek, brokuły dodatkowo dobrze smakują podprażone nasionka, orzechy

Brzuszki Łakomczuszki
Pizza razowa 238

łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku drobno posiekane 1/2 cebuli 1/2 posiekanego rozmarynu Dodatki: szynka prosciutto crudo salami Strolghino jalapeno mozzarella ser lazur kapary oliwki zielone oregano suszone rukola świeża anchois WYKONANIE: Ciasto: Przesiewamy mąkę do miski. Do oddzielnej miski wlewamy ciepłą wodę. Kruszymy drożdże i dodajemy je do wody. Solimy, dodajemy cukier i oliwę, całość mieszamy do rozpuszczenia

OstryKęs
Grillowanie z DobraKielbasa.pl – cz. 1. Cienkie wieprzowe kiełbaski 220

centymetrów. Kiełbaski grillujemy na rumiano. Do potraw z grilla polecamy sezonową sałatkę z zielonymi szparagami. SAŁATKA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI SKŁADNIKI (duża porcja) różne rodzaje sałat np. radicchio, rukola, rzymska 2 pomidory 1 dojrzałe awokado 200-250 gram mozzarelli 100-150 gram wędzonego boczku pęczek cienkich zielonych szparagów sól posiekany szczypiorek 3 gotowane jajka – opcjonalnie Sos: 2 łyżki stołowe oliwy

OstryKęs
Sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem 267

poście przedstawiamy przepis na sałatkę inspirowaną nieco amerykańska sałatką Cobb. Zapraszamy na sałatkę z dodatkiem smażonego bekonu, awokado i startego sera. SKŁADNIKI (duża porcja) różne rodzaje sałat np. radicchio, rukola, rzymska 2 pomidory 1 dojrzałe awokado 200-250 gram mozzarelli 100-150 gram wędzonego boczku pęczek cienkich zielonych szparagów sól pieprz posiekany szczypiorek 3 gotowane jajka – opcjonalnie Sos: 2 łyżki

OstryKęs
Orzeźwiająca sałatka z truskawkami 285

truskawkami. Moje pierwsze takie połączenie. Zdecydowanie udane, nawet mąż się zajadał więc wiem o czym mówię ;)  Składniki  na 2 porcje: 1/2 opakowania miksu sałat (najlepiej z rukolą) kilka truskawek 1/3 kostki fety 1 łyżka sezamu ocet balsamiczny olej sezamowy Przygotowanie: Sałatę podzielić na dwie porcje. Ja układałam bezpośrednio na talerzach. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki. Poukładać

Ze smakiem i z pasją
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 174

restauracji Sowa i przyjaciele. Podzieleni na grupy rozpoczęliśmy gotowanie ! Wspólnie z Mariolą oraz Izą pod czujnym okiem kucharzy realizowałyśmy przydzielony nam przepis - combry jagnięce z sałątką z karczochów i rukoli oraz serem le rustique W między czasie Joanna Jabłczyńska opowiadała o swoich nawykach żywieniowych. Od jakiegoś czasu jest bowiem weganką. Pięknie zastawiony stół czekał na potrawy...   Gdy dania zostały

kolorowotorcikowo
Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe 258

klasycznego pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych. Zamiast orzeszków pinii warto użyć orzechów włoskich, migdałów, pestek słonecznika czy dyni. Bazylię zastąpić możemy niemalże każdą zieleniną, np szpinakiem, rukolą, zieloną pietruszką, a nawet liśćmi rzodkiewki. Składniki: 1,5 szklanki liści szpinaku  1/2 szklanki liści bazylii 3 duże ząbki czosnku 50 g migdałów całych około 50 ml oliwy odrobina soli

kolorowotorcikowo
Pizza góralska z serem wędzonym i żurawiną 282

palcami na całej blaszce. Na ciasto wyłożyć sos pomidorowy, szynkę, ser i żurawinę. Piec w piekarniku rozgrzanym do min. 250 stopni C. przez 10-12 minut.  Podawać z rukolą.  insertCookd("b851c7f4503ea139d50e21b36f2023a0

Pasja Smaku
Ugryź Przegryź Bistro - opinia 167

oraz soków. Wśród zagryzek m.in.: tatar, pajda ze smalcem czy zapiekanka. Jeśli chodzi o burgera to wśród składników znalazły się: pomidory, czerwona cebula, zielone oliwki, mozzarella, ogórki konserwowe i rukola. Do tego sos BBQ i oczywiście wołowina. Bułka smakowo średnia, ale przynajmniej nie rozpadała się przy konsumpcji. Składniki były świeże, a samo przygotowanie wołowiny poprawne, choć mięso było nieco

Pasja Smaku
PIZZA NA MĄCE ORKISZOWEJ , WERSJA II- NAJLEPSZA ! 133

wówczas będą bardziej chrupiące. Pizze wkładamy do nagrzanego do 230*C piekarnika i pieczemy ok.12-13 minut, ja piekę na 3 poziomach równocześnie, na termoobiegu. Upieczoną pizzę można posypać świeżą rukolą - pychotka. Smacznego

Smaczne Zdrowe