Pieczone pierogi czyli calzone

Pieczone pierogi czyli calzone

Pieczone pierogi czyli calzone

Calozone jest typową potrawą kuchni włoskiej, jest to pieróg pieczony z ciasta drożdżowego czyli takiego jak na pizze. Przepis na ciasto znajdziecie w przepisie na pizzę. Jeżeli chodzi o farsz do calzone to mamy pełną dowolność, ja zrobiłem go z szynki, pomidora, sera żółtego i topionego. Możecie dodać także rukolę, ricotte oraz wiele innych ulubionych składników. Ważne jest to aby składniki nie były za mokre gdyż ciasto nam rozmoknie i będzie niesmaczne. Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko, wycinamy kółka z talerza i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Full Smaku

Autor

Łukasz ToborekŁukasz Toborek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pizza , pizza przepis, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pomidory z serem, ser żółty, szynka, rukola, pierogi przepis, pierogi, drożdżowe, ser, ciasto na pizze, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Full Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.