Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

Dzisiaj przepis wywodzący się z tradycyjnej kuchni włoskiej, jest to przepis który niegdyś przygotowywano z resztek tzw. kuchni biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry 200 g. makaronu penne 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku Cebulę kroimy w drobne piórka i wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnie, po chwili do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Full Smaku

Autor

Łukasz ToborekŁukasz Toborek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, makaron, makarony, cebula, czosnek, tuńczyk, ryby, sosy, makaron penne, penne, mielone, ryba, sos do makaronu, makaron z patelni, makaron z tuńczykiem, ryby w zalewie, sos do mielonego

Inne przepisy z Full Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję