Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 11,50 zł SKŁADNIKI: 120 g steku wołowego 1/2 granatu 6 pomidorków koktajlowych 20 g sera pleśniowego Mix sałat z radicchio, rukoli i cykorii Oliwa z oliwek Redukcja balsamiczna Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: W pierwszej kolejności na talerz nakładamy mix sałat. Następnie dodajemy nasze składniki: pomidorki koktajlowe oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Mięso doprawiamy
kulinarnyJawędzonej piersi z kurczaka 50 g sera feta 1/4 czerwonej papryki 4 grube plastry świeżego ogórka 6 pomidorków koktajlowych 8 zielonych oliwek czerwona cebula Mix sałat: dębowa, radicchio, cykoria, rukola SKŁADNIKI na cytrynowo-koperkowy vinaigrette: 1/2 cytryna 60 ml oliwy z oliwek posikany świeży koperek szczypta soli, pieprzu i cukru PRZYGOTOWANIE cytrynowego vinaigrette: Do miseczki wlewamy oliwę. Dodajemy wyciśnięty
kulinarnyJaCzas przygotowania: 15 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI na sałatkę: 2 plastry szynki parmeńskiej 1/2 kulki mozzarelli 1 pomidor mix sałat ( dębowa, karbowana, rukola) szczypiorek SKŁADNIKI na cytrynowy vinaigrette: 1 cytryna 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy dijon 20 ml octu winnego szczypta soli, pieprzu i cukru PRZYGOTOWANIE cytrynowego vinaigrette: Do miseczki
kulinarnyJaprzygotowania: 9,50 zł SKŁADNIKI: 1/2 świeżej gruszki 2 plastry szynki prosciutto 2 plasterki sera brie 3 orzechy włoskie 3 plastry suszonych pomidorów oliwa truflowa Mix sałat ( dębowa, karbowana, rukola) PRZYGOTOWANIE: 1/2 gruszki obieramy i kroimy na cztery słupki. Plaster szynki dzielimy na dwa, przecinając wzdłuż nożem. Słupki gruszki owijamy szynką i podsmażamy na odrobinie oliwy. Podsmażone gruszki odstawiamy
kulinarnyJaosoby Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 4 średnie boczniaki 5 pomidorków koktajlowych płatki z sera grana padano natka pietruszki 1/2 szklanki mleka bułka tarta mix sałat (dębowa, rzymska, rukola) oliwa truflowa PRZYGOTOWANIE: Boczniaki myjemy i osuszamy. Zanurzamy w mleku i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanej oliwie. Usmażone układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju
kulinarnyJaskładnik ciasta i do jedzenia od tak. Ja wykorzystałam go w sałatce bardzo wiosennej z truskawkami, świeżym szpinakiem i szparagami. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu." Składniki : garść rukoli garść świeżego szpinaku garść mieszanki sałat - greckiej, lodowej, masłowej 5-6 truskawek 5 zielonych szparagów mała garść orzechów laskowych i włoskich kilka pestek moreli garść suszonej żurawiny dressing: dwie łyżeczki
Słodkie Przyjemnościjedzenia, w taki upał. A jeść przecież trzeba! No to, kto ma ochotę? " Składniki na 2 porcje: opakowanie różnych sałat (po kilka listków sałaty masłowej, greckiej, rzymskiej, lodowej, rukoli) 200 g truskawek 8 szparagów 200 g piersi z kurczaka + ulubione przyprawy oliwa z oliwek dodatkowo grillowana ciabatta Sposób przygotowania: Sałaty myjemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy
Słodkie Przyjemnościzrobiłem coś szybkiego, niewymagającego większych umiejętności, ale za to po "włoskiemu"; a chyba najważniejsze jednak że pyszne, zdrowe i pożywne. Wersja moja ze zdrowa żytnią bułką, ekstra porcją rukoli, cykorii i papryki. Do wyżej wymienionych potrzebujemy jeszcze: mozzarellę, oliwę, jogurt naturalny, majonez. Sos: majonez, papryka - świeża obrana i drobno starta - jogurt, sól. Pieczywo przekrawamy, podgrzewamy w opiekaczu, skrapiamy oliwą
BaRepaskuchni jest dniem straconym. Ostatnio miałem okazję jeść najlepszą na świecie pizzę z pesto, zamiast sosu pomidorowego. Właśnie to zainspirowało mnie do stworzenia tej szybkiej przekąski. Co niezbędne? Pesto: -rukola -ząbek czosnku -orzeszki pinii (garść); opcjonalnie orzechy nerkowca -oliwa; dwie łyżki -parmezan; łyżeczka -pieprz, sól -limonka; sok jedna łyżka Do kanapki: -bagietka -ser rokpol, mozzarella. i cheddar -pomidorki cherry Wszystkie
BaRepaslekko wejść w Nowy Rok proponuję lekką sałatkę z tuńczykiem. Po Sylwestrowo -Noworocznym obżarstwie jest idealna :) Składniki: opakowanie mixu sałat z rukolą puszka tuńczyka w oleju roślinnym 10 oliwek czarnych kilka kostek sera Favity sałatkowo- kanapkowego opakowanie sosu francuskiego 2 łyżki oleju 2 łyżki wody Wykonanie: Miks sałat układamy na talerzu, wykładamy osączonego tuńczyka, oliwki kroimy w plastry, wykładamy
Z Majeczką w kuchnipropozycję przepysznej sałatki idealnej na kolację. Dla jeden osoby będzie nam potrzebne: 1 ugotowany burak 4 plasterki miękkiego koziego sera Garść liści młodej sałaty (może być rukola, młode liście buraka lub cokolwiek innego) Kilka orzechów włoskich Sól I pieprz Oliwa z oliwek Buraka kroimy w cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu. Na wierzchu układamy ser I na to sałatę. Orzechy
Kulinarna rozmowaMUFFINY Składniki ( na 4 muffiny): 2 spore kromki chleba tostowego i 2 razowego 4 łyżeczki ketchupu 2, przecięte wzdłuż na 4 części kawałki dobrej wędliny Pół parówki Kilka listków rukoli lub innej sałaty Pół dużej pieczarki 2 kawałki dużego pomidora 2 kawałki sera żółtego (ja użyłam morskiego), przekrojone na 4 części każdy 4 łyżeczki sera Corregio 4 jajka Masło
Gotowanie to kochaniektórzy urządzają przyjęcie w domu a jeszcze do końca nie mają pomysłu na menu, mam pewną podpowiedź. Sałatka z łososiem. Szybka, elegancka, wyborna. Składniki: 1 torebka mix sałat ( rukola, rzymska, lodowa itp.) 180 g łososia wędzonego pokrojonego w kostkę 10 pomidorków koktajlowych maly słoik czarnych oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie sos miodowo - musztardowy
pieprzny smaczekktóra również na moim stole częściej zawita. Mięso jest mięciutkie, soczyste, aromatyczne. Dodatek pietruszki i rozmarynu idealnie harmonizuje z ananasem i nutką kokosu. Podane z ziemniakami oraz sałatką z rukoli stanowią pyszny posiłek, jako obiad… ale i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Bitki schabowe zapiekane z ananasem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoskładniki zawarte w posiłku poprawiają odporność * pomoc w regeneracji mięśni, oraz wartością kaloryczną dania. Dodatkowo, na każdej stronie z przepisem, znajdziecie ciekawą informację typu "czy wiesz, że ... ", jak np. rukola zawiera duże ilości jodu i kwasu foliowego. Poza przepisami, w książce znajdziecie historie niezwykłych przemian. To prawdziwe historie ludzi, którzy dokonali w swym życiu wielkich rzeczy, a mianowicie, podjęli
kolorowotorcikowo