Sałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka
Ala piecze i gotujepodgrzewamy do rozpuszczenia się serka, cały czas mieszając. Następnie dodajemy pomidory i przyprawiamy świeżym czosnkiem, gałką muszkatołową, imbirem i świeżo zmielonym pieprzem. Na talerzu układamy wedle uznania, dodajemy rukolę, która nie dość że świetnie się komponuje to jeszcze fajnie chrupie. Na wierzch odrobina startego twardego sera. Natka
Gotuj z Natkąsmak i wygląd zaskoczy niejednego gościa. A do tego robi się ją w 15 min.:-) Czego chcieć więcej... Składniki na sałatkę: 1 op. mieszanki sałat (ja wzięłam z rukolą) 1 dojrzałe mango 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu 2 garście suszonej żurawiny (całej) Składniki na dresing: 1 łyżka płynnego miodu (najlepiej wielokwiatowego) 3 łyżeczki
IMPRESJA SMAKUcentymetrów. Kiełbaski grillujemy na rumiano. Do potraw z grilla polecamy sezonową sałatkę z zielonymi szparagami. SAŁATKA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI SKŁADNIKI (duża porcja) różne rodzaje sałat np. radicchio, rukola, rzymska 2 pomidory 1 dojrzałe awokado 200-250 gram mozzarelli 100-150 gram wędzonego boczku pęczek cienkich zielonych szparagów sól posiekany szczypiorek 3 gotowane jajka – opcjonalnie Sos: 2 łyżki stołowe oliwy
OstryKęspoście przedstawiamy przepis na sałatkę inspirowaną nieco amerykańska sałatką Cobb. Zapraszamy na sałatkę z dodatkiem smażonego bekonu, awokado i startego sera. SKŁADNIKI (duża porcja) różne rodzaje sałat np. radicchio, rukola, rzymska 2 pomidory 1 dojrzałe awokado 200-250 gram mozzarelli 100-150 gram wędzonego boczku pęczek cienkich zielonych szparagów sól pieprz posiekany szczypiorek 3 gotowane jajka – opcjonalnie Sos: 2 łyżki
OstryKęsłączyć. Dodatkowo wyznaję zasadę, że sałatki powinny być szybkie. I tak pojawiła się w moim menu domowym ta sałatka z mozzarelli. Jest błyskawiczna. Aha w przepisach dot. sałat typu rukola czy roszponka stosuję miarę garści, bo tak je nakładam :). Tu nie jest aż tak istotna dokładność. Nowy post Błyskawiczna sałatka z mozzarellą pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcecurry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika i dresingiem z octem balsamicznym i oliwą z oliwek czekoladowe gateau z amarula, czyli murzynka I to wszystko bez grama soli ! Uwierzcie, wszystko było doskonałe, aromaty się
Kulinarne przygody Gatityzależy od patelni, ognia itd. Należy obserwować omlet. Zdejmujemy go ostrożnie z patelni, aby się nie rozpadł. Pysznie smakuje podany solo, ale możecie pokombinować z dodatkami i posypać go rukolą lub innymi warzywami. Smacznego! Jeżeli chcesz być na bieżąco z moim postami to polecam polubić mojego Facebooka sagneska.pl . Stamtąd najszybciej dowiesz się o nowych wpisach
Sagneska - gotowanie i lifestyleziołami i sproszkowaną słodką papryką Ostatnio zajadam się pasztetem z konfitura z żurawiny (pozostalość świąteczna).Smakuje świetnie także z suszonymi pomidorami wyłowionymi z aromatycznej oliwy, z ogórkiem kiszonym ,z rukolą lub orzechami. Do tego ciepły ,chrupiący chlebek prosto z własnego piekarnika.Po prostu pycha! ZYCZE SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!swoje portobello. Potrzebujemy (na 2 porcje): - 2 pieczarki portobello - oliwę z oliwek - 1 małą cebulkę - kilka orzechów włoskich (posiekanych) - 100 g sera koziego - miód - orzeszki pinii - mieszankę sałat (np. rukola, lollo rossa, roszponka) Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Pieczarki czyścimy przy pomocy papieru kuchennego lub suchej gąbeczki (nie myjemy ich, gdyż wtedy stracą swój smak). Odcinamy nóżki pieczarek. Grzyby
W mojej holenderskiej kuchniDziś w telegraficznym skrócie:) Nowe połączenie ulubionych składników - kolorowe i zdrowe. Składniki: opakowanie insalatini (może być rukola, roszponka itp) średnia cukinia 4 pomidory czerwona papryka czerwona cebula połowa pęczka pietruszki ząbek czosnku łyżka musztardy sok z połowy cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku garść pistacji Przygotowanie: Insalatini myję, osuszam i przekładam do sporej miski. Pomidory
Magiczna kuchnia Dariipokrywkami, które ułatwią nam wkładanie składników i ich wyciąganie na talerz. Składniki podstawowe na sałatki: – sałaty o twardych liściach, najlepiej lodowa lub rzymska, może też być rukola lub roszponka, ale także szpinak baby i różne kiełki – twarde warzywa: ogórki, papryka, tarta marchew, świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy i pomidorki koktajlowe Składniki dodatkowe: – warzywa przetworzone: ogórki kiszone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOmlet ma jedną wielką zaletę :) Można mu wcisnąć absolutnie wszystkie dodatki. Jest idealnym daniem w tzw. dniu czyszczenia lodówki, co najczęściej ma miejsce przed urlopem. A rukola sprawia, że zwykły omlet staje się choć trochę wykwintnym obiadem. Czytaj więcej
bistro mamasłodko czy dodatek do ciast. To również baza pod pyszne kanapki. Powidła śliwkowe bardzo dobrze komponują się ze świeżymi owocami (figi, gruszki), z serami pleśniowymi i z zielonymi dodatkami (rukola, roszponka). Czytaj więcej
bistro mamaukola Ogórek Pomidorki koktajlowe Oliwki zielone Ser biały typu włoskiego Szynka parmeńska Świeże papryczki chilli Oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Wszystkie pokrojone i oczywiście wcześniej umyte warzywa układamy na liściach rukoli. Dodajemy szynkę parmeńską, polewamy cytrynowym vinaigrette. Przepis na cytrynowy vinaigrette: Składniki: Oliwa z oliwek 80 ml Sok z cytryny 30 ml szczypta soli, pieprzu i cukru Wszystkie składniki ze sobą
kulinarnyJa