zielona) czipsy warzywne (pomidorowe, marchewkowe, buraczane - skorzystałam z gotowych) zupa z botwinki pieczone warzywa (burak, seler, pietruszka, brokuł, cebula) sok wyciśniety z selera naciowego, ogórka, szpinaku i jabłek sałatka (rukola, pomidor, rzodkiewka
pyszne zdrowościktórego zdecydowałam się na detoks) więc może to jednak oznaka zdrowienia? (wiem, brzmi to paradoksalnie). Poczekamy, zobaczymy. A oto co dzisiaj zjadłam: Śniadanie: - woda z cytryną - sałatka z rukoli, pomidora i grapefruita - połączenie może wydawać się egzotyczne, ale jest super:) jakby dodać do tego jeszcze odorbinę koziego sera...mmmm ;) - grapefruit Obiad: - duszone warzywa (brokuł, czosnek, papryka czerwona) - pomidor - jabłko Kolacja
pyszne zdrowościmąki pszennej - 1 żółtko - 1/2 szklanki wody - 2 łyżki oleju rzepakowego - pieprz, sól, przyprawy Na farsz - serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola - 1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub ugotowana) Przygotowanie : Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut w temperaturze
zdrowa vege kuchniaoliwek zielonych - świeża bazylia - świeży koper zielony - roszponka - 1/2 awokado - oliwa z oliwek - otarta skórka z limonki - 3 kromki ciabatty Wykonanie: Na rozgrzaną patelnię grillową wlej oliwę, usmaż ośmiornicę. Rukolę umyj i osusz. Na suchej patelni zrumień pokrojoną w kostkę ciabattę. Polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp suszoną bazylią. Warzywa pokrój w kostkę. Na duży półmisek, wyłóż wszystkie składniki
SMYKWKUCHNIPyszota! Polecam na obiad, lunch lub wczesną kolację! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 5 różdżek kalafiora - zioła: tajska bazylia (4 porcje), koperek i kolendra (1 porcja) - opakowanie serka Arla Apetina Pesto i Rukola - 150 ml śmietanki 12% - łyżka masła - otarta skórka z limonki - oliwa z oliwek Kalafior wrzucamy na wrzątek gotujemy 20 minut pod przykryciem. Odcedzamy. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy kalafior
SMYKWKUCHNIpasują do całości idealnie, dodają kwasowości i fajnie chrupią. Polecam!! Sałatka ze szparagami i granatem Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 70 g szynki szwardzwaldzkiej lub innej dojrzewającej garść rukoli około 1/3 główki sałaty lodowej około 6-7 szparagów zielonych cebulka dymka (1/2 zielonej części) 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 granatu bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz Sos: 2 łyżki jogurtu
Mania GotowaniaMieszamy dopóki wszystko się razem ładnie połączy i rozkładamy "masę" do silikonowych foremek na muffinki. Parujemy przez 20 minut. Podałam z kaszą pęczak, fasolką szparagową i sałatką z rukoli i pomidora skropionymi olejem rzepakowym Sosta ♡ Skomentuj
MamaOskarkałososia w kawałkach w oleju 200 g szpinaku świeżego lub mrożonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 sztuk czarnych oliwek 1 serek kremowy Apetina pesto i rukola 3 łyżki kefiru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz Przygotowanie: Piekarni ustawimy na 220 stopni, żeby zdążył się nagrzać. Wszystkie składniki na pannukakku
Symfonia smakowaktóra nie tylko fajnie się prezentuje, ale również świetnie smakuje. Polecam Składniki na 2 porcje: 170 g krewetek (małych) 1 awokado 2 szparagi zielone 1/2 opakowania serka Pesto i rukola „Apetina” 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z limonki szczypta chili 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka orzechów nerkowca sól Przygotowanie: Szparagi myjemy
Oryginalny smakmłodego groszku cukrowego, którego ziarna są jeszcze małe, wtedy groszek jest słodki i miękki, im starszy tym bardziej gorzknieje. 1/2 opakowania serka Apetina Pesto i Rukola 1/2 opakowania serka Apetina Pomidor i Bazylia sól Groszek cukrowy gotować 2 minuty w osolonej wodzie, następnie wyjąć z wody i ostrym nożykiem przeciąć wzdłuż, jeżeli kuli groszku są naprawdę jeszcze małe
Jadło i czytadłoLekka, szybka i zdrowa przekąska z serkiem, ziarnami słonecznika oraz aromatyczną kolendrą może być porannym zastrzykiem energii na cały dzień. 1 serek Apetina pesto i rukola pieczywo kukurydziane 6 krążków 1/2 szklanki ziaren słonecznika mały pęczek kolendry 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz Ziarna słonecznika podsmażyć na suchej patelni. Serek wymieszać z słonecznikiem (odrobinę ziaren
Jadło i czytadłoSKŁADNIKI: 250 g szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola garść świeżych listków bazylii sól i pieprz makaron spaghetti PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej oliwę
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 100 g mixu sałat: szpinak, rukola, botwinka, batawska zielona, batawska czerwona 1/2 opakowania Arla Apetina® w plastrze 150 g - to ser solankowy typu śródziemnomorskiego o kremowej konsystencji i łagodnym słonym smaku. Produkt w praktycznym 150 g plastrze, łatwy do pokrojenia w kawałki lub kostki.Idealny składnik ciepłych i zimnych potraw. garść truskawek pokrojonych na ćwiartki garść prażonych płatków
ClauditteMissCookingsałatce zadziorny, azjatycki charakter, a czarny bez ciągnie ją w stronę kuchni polskiej. Kolendrę można zastąpić lub połączyć z miętą, do sałatki dodać zielone liście szpinaku, jarmużu lub rukoli wg. uznania. To co czyni sałatkę naprawdę wyjątkową to sos - połączenie syropu z czarnego bzu z sokiem limonki. Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 szklanka truskawek w plastrach
SzczyptaSmaQkosztuje? odpowiadam że 2,49 a pani to wbije sałatę masłową. I tak mam sałatę masłową na rachunku a w torbie endywię. Surówka z rukoli i endywii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie