rukola - 6622 przepisów (strona:340/442)

Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark" 139

kurczakiem i świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej 100g rukoli 100g roszponki 1 duży ogórek 2 czerwone papryki 3 cebule szalotki (może być czerwona cebula) 100g sera smażonego 100g sera żółtego wędzonego 400g fasoli czerwonej z puszki 0,5 świeżego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lekka sałatka 134

obiadu, do pracy czy szkoły. Dressing z musztardy, nadaje ostrzejszego smaku. Wygląda pysznie, szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 paczka mieszanki sałat(rukola, szpinak,sałata...) 1 pomidor 1/2 ogórka szklarniowego 1/2 czerwonej papryki czerwona cebula kostka sera pleśniowego blue Dressing : 2 łyżki natki pietruszki 1/2 szklanki oleju rzepakowego SemCo 2 łyżeczki ostrej musztardy 1-2 łyżki octu

Garnkowe fanaberie
Sałatka z klopsikami 122

Wyrazista, lekko ostra rukola, słodkawe pomidorki i pyszne mięsne klopsiki skropione oliwą z oliwek. Tak sałatka świetnie sprawdzi sie jako samodzielny, lekki posiłek, obiad do pudełka do pracy czy propozycja imprezowa. Jeśli przygotujemy klopsiki wcześniej lub wykorzystamy te z wczorajszego obiadu ta lekka i smaczna przystawka będzie gotowa w zaledwie kilka minut. Można tez przygotować większą

Pyry na Gaz
Tartaletki z figami 121

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 figi 1 opakowania naturalnego serka kanapkowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki karmelizowanej czerwonej cebuli 3-4 gałązki rukoli   Czytaj dalej... Artykuł Tartaletki z figami pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Sałata z pomidorami, papryką i serem 128

albo dostają porażenia słonecznego. Za to pod koniec lata połowa warzywnika to sałaty. Ich niewielki składzik możecie zobaczyć na dole postu. Składniki : podwójna garść różnych odmian sałat (u mnie rukola, mizuna, musztardowiec, gorczyca sarepska) duży pomidor (u mnie półkilogramowy żółtej odmiany Virginia Sweets) 100 g sera typu feta czerwona papryka mała cebula lub szalotka pieprz ok. 3 łyżek oliwy Sałaty

Weekendy w domu i ogrodzie
Wieczorna pokusa – sałatka z kurczakiem 305

minut bez użycia kuchenki i niepotrzebnego sterczenia w kuchni , pozwoli wygodnie zasiąść w fotelu i rozkoszować się spokojnym wieczorem w domku .. Składniki : 1 paczka mix-u sałat , najlepiej z rukolą ( lub mix z naszego ogródka ) 1 wędzone udko 3 plastry fety kiść pomidorków koktajlowych 1 łyżka kukurydzy z puszki 1 mała czerwona cebulka 1 biała papryka – mała

Ogrodnik w podróży
Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki 148

kształtach.  Cieciorka świetnie smakuje w połączeniu z pomidorami i kalafiorem, a najpopularniejszy, przygotowywany z cieciorki jest hummus. Zachęcam do skorzystania z przepisów, które znajdziecie na blogu: Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej

Moja smaczna kuchnia
Czy figi są zdrowe? Jak je jeść? Prosta sałatka z figami i jarmużem. 129

pleśniowy). Ja proponuję je w towarzystwie borówek, jarmużu i orzechów włoskich, polane cytrynowym, orzeźwiającym dressingiem. Składniki (1-2 porcje): 30 g jarmużu (większa garść) - może być też młody szpinak, rukola czy roszponka 30 g orzechów włoskich 50 g borówek amerykańskich 2 figi sos: 1 łyżka oleju nierafinowanego 1/2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1. Na dnie talerza/miski ułóż

Powiedz dietom nie
Schab W Ryżwo- Maślankowej Panierce z Zapiekanymi Ziemniaczakami 186

rzepakowym ugotowane ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy ementaler, camembert i oprószamy parmezanem, zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200"C Podajemy z sałatką z rukoli lub buraczków, SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Pierś kaczki z pikantnym sosem malinowym 188

połączyły się. Mięso wyjmujemy z piekarnika. Po około 3 minutach kaczkę kroimy w plasterki i polewam lekko podgrzanym sosem. Podajemy na przykład z pure z ziemniaków i sałatką z rukoli

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa krem z kalafiora 145

kalafiora. Dodatek serowych klusek wzbogaca jej smak całkowicie. Polecam też inne kremowe zupy: – z zielonego groszku – ze świeżych pomidorów – marchewkowa – z pieczonych pomidorów – z rukoli – z kukurydzy – krem grzybowy – dyniowa z serem – z dyni i warzyw z rozmarynem – z dyni, boczkiem i szałwią Zupa krem z kalafiora z kluskami: Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś na maślanym ryżu 187

smażenia 1 łyżka ziaren czarnuszki 1 łyżka ziaren jasnego sezamu 100 g ryżu długoziarnistego 2 łyżki prawdziwego masła sól do smaku dodatkowo: 6 zielonych oliwek 6 czarnych oliwek garstka rukoli garstka solirodka kawałek sera feta 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: W dużym rondlu w którym będzie gotował się ryż, rozgrzać delikatnie masło. Na masło wrzucić suchy ryż, zamieszać i podprażyć

Sztuka gotowania w/g Samiry
Klopsiki z cukinii i soczewicy 155

małym rondelku i wrzucaj uformowane klopsiki. Smaż klopsiki po obu stronach, aż będą rumiane. Podawaj na ciepło. U mnie klopsiki podałam z ugotowaną na sypko quinoa (biała i czarna), rukolą, kiełkami, chili, awokado, borówkami, kolendrą i jogurtowym dressingiem

codojedzenia
7 pomysłów na wegańskie kotlety 192

nią propozycja na wegańskie kotlety mielone. Nie musimy już chyba pisać, że będzie to prościzna i szybszczyzna (jeśli takie słowo w ogóle istnieje). Będzie świeża rukola, papryka, natka pietruszki i mocny aromatyczny smak. Na obiad w sam raz! Zatem jeśli brak Wam dobrego pomysłu dla całej familii, nie ma co się zastanawiać - kotlety mielone z zielonej soczewicy polecają się

Bananowe Pole
Lunchbox #1 - sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową 124

typu "nie mam czasu zdrowo jeść" :) Składniki (2 porcje): Puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 5 małych ziemniaków 200 g fasolki szparagowej 1/2 cebuli 5 pomidorków koktajlowych garść rukoli, szpinaku lub mieszanki sałat 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka oleju NIERAFINOWANEGO (z solą i pieprzem) lub sosu winegret 1.Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Następnie przekrój na pół

Powiedz dietom nie