rukola - 6622 przepisów (strona:343/442)

LunchBox: Zielona soczewica w curry i batat 131

LunchBox:  Zielona soczewica w curry i batat Tym razem mój pojemniczek lunchowy nie robi szału xD Ale zależało mi na miejscu w torbie, więc użyłam pojemniczków po rukoli i kiełkach, bym mogła je później  wyrzucić . Nie wygląda to ładnie, ale jest praktyczne, więc zawsze zostawiam pojemniki po  sałatach  czy kiełkach z marketu. Jeśli ktoś również zamierza

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z tuńczykiem i krążkami cebulowymi 251

Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g mixu sałat z rukolą 1/2 papryki czerwonej 8 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka 1 cebula czerwona 1 cytryna 80 ml oliwy z oliwek 1 łyżką mąki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy na półcentymetrowe plastry, rozdzielamy krążki i obsypujemy mąką

kulinarnyJa
Jajecznica z kurkami 166

mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek. Po osiągnięciu ulubionej konsystencji zdejmujemy z patelni. Od razu podajemy. Ja taką jajecznicę najbardziej lubię z pełnoziarnistym pieczywem i odrobiną rukoli. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z wędzonym łososiem, fetą i słonecznikiem 246

działki od rodziców). Może dlatego smakowała wyśmienicie. Warzywa nie pryskane, bez chemii... samo zdrowie. Tym razem sałatka była dodatkiem do obiadu. Jednak pasuje jako samodzielne danie. Składniki:  - sałata rukola - pół główki zwykłej sałaty - 2 pomidory - 3 ogórki gruntowe - pół czerwonej papryki - 4 łyżki  kukurydzy - łosoś wędzony - 1/3 szklanki słonecznika - pół opakowania sera feta - 4 łyżki oliwy - łyżka soku

Pan i Pani Smith w kuchni
Sałata z guziczkami z foie gras z malinami i chlebem wiejskim 158

Sałata z guziczkami z foie grais z malinami  Składniki: mix sałat (endywia, rukola, radicchio, roszponka) puszka foie gras jajko na twardo świeże maliny fasolka szparagowa sos winegret Przygotowanie: 1. Sałaty wypłucz, osusz. Rozłóż na półmisku do serwowania. 2. Ugotuj jajko na twardo a fasolkę szparagową na chrupko. 3. Z bloku foie gras wytnij

AZgotuj!
Insalata con prosciutto crudo z brzoskwinią 151

Składniki: opakowanie rukoli kilka listków radicchio 3- 4 plastry prosciutto crudo mini mozarelki brzoskwinia grzanki z pesto oset oliwa sól pieprz Przygotowanie: Wszystkie  składniki rozłóż jak tylko ci się podoba:) Zmieszaj tylko ocet z oliwą. A grzanki posmaruj pesto i upiecz krótko pod grillem Czyż nie proste

AZgotuj!
Tatarskie naleśniki 165

czosnkiem, zielem liściem laurowym, solą i pieprzem. Zmiksowałam  Nie dodałam ani śmietany ani zasmażki. ( Uwaga: przed miksowaniem wyjmij liść laurowy i ziele!) Podałam z rukolą, która świetnie pasowała do pikantnych naleśników i dość pikantnego sosu grzybowego. Jeśli dysponujecie prawdziwkami , to sos i całe danie będzie znacznie bogatsze

AZgotuj!
Tortilla dla zabieganych 131

Szybka przekąska w ciągu dnia.  placek tortilli z nasionami lnu mix sałat ( szpinak, rukola) kilka plastrów łososia wędzonego na zimno 2 szt  suszonych pomidorów chrzan

AZgotuj!
Nadziewana mozzarella 108

Najszybsza przystawka na świecie. Pełna włoskich smaków. mozzarella rukola liście bazylii czarne oliwki kapary anchois  skórka z cytryny oliwa  Mozzarellę przekrój na pół, pozostałe składniki połącz ze sobą, rozłóż na środku. Przykryj wierzchem mozzarelli. Wierzch posyp skórką z cytryny i pieprzem

AZgotuj!
Cztery dni w Wenecji mój punkt widzenia 211

podać coś takiego, czegoś takiego nie jadłam. Che figura!  Zapłaciliśmy za to 40 euro!!!! Kolejnego dnia poszliśmy do:  Riva dei Schiavoni Lepiej. Ale moje risotto z rukolą było mega słone. Byłam tak głodna, że nie oponowałam. Zagryzałam niesłonymi krewetkami.  Zapłaciliśmy 50 euro za 2 dania i wodę. Do rachunku doliczono nakrycie - coperto 4 euro i 12% obsługi

AZgotuj!
Zielone szparagi w cieście 169

Szparagi myjemy, przecinamy na pół wzdłuż. Przygotowujemy ciasto, obtaczamy szparagi i krótko smażymy w bardzo dobrze rozgrzanym oleju.  Odsączamy na ręczniczku.  Podawać z ulubioną sałatą. U mnie rukola z płatkami migdałowymi i dresingiem

AZgotuj!
Kuchnia włoska. Warsztaty w Instytucie Sztuki Kulinarnej 186

przypalić cebuli.  My Polacy przypalamy cebulkę a we Włoszech to niedopuszczalne!;)  Peperonata Kalabryjska Kolejny etap gotowania. Paperonata Kalabryjska - końcowy etap przygotowania  Spaghetti z pesto z rukolą . Pyszne, delikatne w smaku.   Sałatka z bobem i serem pecorino 800 gram bobu 50 gram pecorino ząbek czosnku natka pietruszki ocet balsamiczny oliwa sól pieprz Proste. Bardzo proste. Bób gotować

AZgotuj!
Tarta porowo-cebulowa z gorgonzolą 124

farszu, wymieszać. Wyłożyć farsz na gotową tartę, posypać kawałkami gorgonzoli, przyprawami i szklanką słonecznika. Piec w 200 stopniach ok. 15 minut, aż tarta się przyrumieni. Podawać np. na rukoli z oliwą oraz z winem Gewurztraminer d’Alsace. Najlepiej serwować wino o temperaturze 10 stopni

Corner With Recipes
Makaron z sosem z pieczonych warzyw 153

Makaron ugotować mocno al dente. Warzywa ostudzić, zblendować. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić przecier pomidorowy, dodać zblendowane warzywa. Przyprawić, dodać makaron. Dokładnie wymieszać, podawać*.  *Ja połączyłam z rukolą, suszonymi pomidorami, oliwkami i prażonym słonecznikiem

Corner With Recipes