Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych bułek lub dwa bochenki. 520 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 2 łyżki mleka 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki soli 1,5 szklanki ciepłej wody 50 g świeżych drożdży Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Wymieszać z mlekiem i solą. Dodać mąkę i oliwę i wyrobić ciasto. Zostawić w ciepłym miejscu, pod przykryciem na około 1 godzin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, ciasto, panini, rukola, kiełbasa, ciabatta, chleb, pieczywo, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, domowa pizza, bułka pszenna, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.