Już raz prezentowałam przepis na falafele , ale smażone w głębokim tłuszczu. Pisaliście, że można je też upiec, postanowiłam spróbować. Efekt mnie zachwycił, przepis zmieniłam i myślę, że teraz będę robić falafele dużo częściej. Do falafeli przygotowałam dwa sosy: tzatziki i pomidorowy, pełnoziarnisty kuskus z ziołami, sałatę lodową z pomidorkami daktylowymi i rukolą. Mieszając wszystko razem powstał pyszny obiad. Zrobiłam je w formie kotlecików, a nie okrągłe, żeby lepiej się przypiekły. Ostrzegam, to danie u... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...