Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią

Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią

Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią

Przepis na : obiad

Znowu po mojemu. Bo do każdego przepisu dorzucę coś od siebie. Wyraziste, pikantne danie, do którego dorzuciłam smaczną soczewicę oraz ukochaną cukinię. Mięso warto przygotować dzień wcześniej, aby było soczyste i dobrze „przeszło” przyprawami.   Składniki: marynata do mięsa: 150ml jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki imbiru sól i pieprz kolorowy danie 400g filetu z indyka tłuszcz do smażenia 1 puszka pomidorków 2 ząbki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, cukinia, mięso, papryka, marchewka, ciastka kremówki, imbir, ryż, ciasta z kremami, marynaty, obiad, mięso na obiad, mięso duszone, ryż smażony

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.