Skazana na sukces, czyli tarta malinowo-czekoladowa wg Michela Roux

Skazana na sukces, czyli tarta malinowo-czekoladowa wg Michela Roux

Skazana na sukces, czyli tarta malinowo-czekoladowa wg Michela Roux

Tarta, czekolada, maliny to musiało się udać. A skoro skoro autorem przepisu jest mistrz ciast Michael Roux to był to wypiek skazany na sukces. Ciasto: 125 g mąki tortowej 50 g masła pokrojonego w kostkę 50 g cukru pudru, przesianego przez sitko szczypta soli 1 jajko o temperaturze pokojowej W mące zrobić dołek,  dodać masło, sól i cukier puder. Zagnieść składniki, dodać jajka i ponownie delikatnie zagnieść.  Ciasto uformować w kulę, owinąć w przezroczystą folię  i schłodzić w lodówce 1-2 h przed użyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, maliny, czekolada, polewa, torty, muffiny, tort, zupa, ciastka kremówki, fasola, ciasta z kremami, tarta czekoladowa, malinowe, ciasto z malinami, ciasta tortowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, polewa czekoladowa

Inne przepisy z Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.