Przepis na : deser
Musze przyznać, że z kaszą jaglaną lubimy się od niedawna. Kiedyś, ze względów praktycznych, jadłam wyłącznie kus-kus. Kasza jest wymagająca. Trzeba ją najpierw podprażyć na suchej patelni, potem przelać gorąca wodą, a dopiero po tych wszystkich czynnościach zacząć gotować. Ale...smak dobrze przyrządzonej kaszy jaglanej nie umywa się do kus-kusu. A więc zapraszam do odrobiny wysiłku i przygotowania pysznej zapiekaneczki z jaglanki ;-) Przepis na 2 niewielkie porcje: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...