Dżem,sos śliwkowy z czekoladą

Dżem,sos śliwkowy z czekoladą

Dżem,sos śliwkowy z czekoladą

To cud w gębie. Proste, szybkie, pyszne. Przepis na 8 mały słoiczków. 1,5 kg śliwek węgierek 0,5 szklanki cukru 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady Śliwki wypestkować i upiec w piekarniku w temperaturze 180 C około pół godziny. Śliwki zblendować w garnku, dodać cukier. Podgrzać około 20 minut aż masa będzie już wystarczająco gęsta. Dodać czekoladę. Rozpuścić ją w masie śliwkowej i zredukować według potrzeb.  Pasteryzować. Włożyć słoiczki do zimnego piekarnika, który należy nagrzać do 120 C. Od momentu nagrza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, czekolada, słoik, muffiny, tort, torty, naleśniki, zupa, bułki, naleśnik, placuszki, mus, przetwory, ciasto, proste i szybkie ciasto, ciasto ze śliwką, proste ciasto, ciasto ze śliwką na szybko, szybkie ciasto, pyszne ciasto, prosta zupa, szybka zupa, ciasta z masa, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.