Składniki: 1 szkl. cukru 1 ¼ szkl. mąki pszennej 1 ¼ szkl. mąki ziemniaczanej 1 masło -250g 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 6 jaj 2- łyżki kakao Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła szkl. o pojemności 250 ml Wykonanie Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką,puszysta masę. Dodać stopniowo po jednym jajku ciągle ucierając. Do tak utartej masy d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..