Piernik staropolski ETAP II i III

Piernik staropolski ETAP II i III

Piernik staropolski ETAP II i III

ETAP II 4-5 dni przed świętami -  Ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na kształt blaszki na papierze do pieczenia (ciasto ma mieć nie więcej niż 5 mm), pieczemy w 180st C. przez 15-20 min. Takk robimy z każdym kawałkiem ciasta.POWIDŁA ŚLIWKOWE:1 słoiczek powideł śliwkowych (410g)150 g suszonych śliwekstarta skórka z 1/2 pomarańczy1/3 łyżeczki cynamonuopcjonalnie 1 łyżka mioduWszystko łączymy razem w garnku, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby nam nie przywarło. Powi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu charlotte gotuje

Autor

abababa ababa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, placki, ciasto, pieczenie, polewa, orzechy, przepisy na święta, pomarańcze, czekolada, mielone, piernikowa, ciasto na niedziele, orzechy włoskie, ciastka kremówki, ciasta z kremami, śliwka, miód, cynamon, włoska, susz, masło orzechowe, ciasto ze śliwką, ciasto z orzechami, placek ze śliwkami, ciasta z masa, ciasto z masa, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z charlotte gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.