Piernik staropolski ETAP II i III
Piernik staropolski ETAP II i III
ETAP II 4-5 dni przed świętami - Ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na kształt blaszki na papierze do pieczenia (ciasto ma mieć nie więcej niż 5 mm), pieczemy w 180st C. przez 15-20 min. Takk robimy z każdym kawałkiem ciasta.POWIDŁA ŚLIWKOWE:1 słoiczek powideł śliwkowych (410g)150 g suszonych śliwekstarta skórka z 1/2 pomarańczy1/3 łyżeczki cynamonuopcjonalnie 1 łyżka mioduWszystko łączymy razem w garnku, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby nam nie przywarło. Powi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu charlotte gotuje
Autor
abababa ababa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piernik, placki, ciasto, pieczenie, polewa, orzechy, przepisy na święta, pomarańcze, czekolada, mielone, piernikowa, ciasto na niedziele, orzechy włoskie, ciastka kremówki, ciasta z kremami, śliwka, miód, cynamon, włoska, susz, masło orzechowe, ciasto ze śliwką, ciasto z orzechami, placek ze śliwkami, ciasta z masa, ciasto z masa, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z charlotte gotuje
Dodaj komentarz