Łatwy do przygotowania, szybki, wysoki oraz bardzo smaczny piernik. U mnie niestety z mniejszą ilością powideł, gdyż miałam tylko półtorej słoiczka, ale i tak wyszedł świetny. Zapraszam:) Piernik: 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 440 g płynnego miodu 250 g miękkiego masła 6 jajek 6 czubatych łyżek kwaśnej śmietany 18% 4 pełne łyżeczki przyprawy do piernika 2,5 płaskich łyżeczek sody 2 pełne łyżki kakao Przełożenie: 2 słoiczki powideł śliwkowych Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...