Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany

Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany

Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany

Przepis na : deser

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu jest tyle ilu jest kucharzy, ale warto zacząć od podstaw! Składniki na bezę wg Billa Gra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.