Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany
Przepis na : deser
Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu jest tyle ilu jest kucharzy, ale warto zacząć od podstaw! Składniki na bezę wg Billa Gra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Korniszonki
Autor
Katarzyna Nowak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, desery, deser, obiad, kolacja, ryby, sałatka, ciasto, sałatki, przekąski, pasztet, kanapki, ryba, mięso, czekolada, pasta, przekąska, pieczywo, pasty, ciastka kremówki, bez pieczenia, truskawka, truskawki, ciasto z kremem, ciasta z kremami, tort, torty, biała czekolada, sałatka do obiadu, ryba w ciescie
Inne przepisy z Korniszonki
Dodaj komentarz