Przepis na : obiad
Schab w sosie porowym – czyli kolejna wariacja z porem w roli głównej :) Jak już pewnie zauważyliście, to por często u nas gości, bo uwielbiamy jego smak :) Co jakiś czas staramy się wymyślić nowe danie, w którym jednym ze składników jest właśnie por. Jeśli lubicie go tak, jak my, to nawet nie muszę Was zachęcać, by wypróbować to danie przy najbliższej okazji :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Schab w sosie porowym – Składniki: 5 małych plastrów schabu – ok. 360 g do dopr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...