Schab w sosie z czerwonej papryki

Schab w sosie z czerwonej papryki

Schab w sosie z czerwonej papryki

Jak nie macie pomysłu na szybki (!) i smaczny obiadek – to zdecydowanie polecam. Potrzebujemy : kilka plastrów schabu kawałek (ok. 1/3) czerwonej, słodkiej papryki pół cebuli 1-2 łyżki masła odrobinę oliwy, maggi, śmietany (30%) łyżeczka mąki pszennej pieprz mielony, papryka słodka mielona ok. 150-200 ml rosołu Zaczynamy od przygotowania mięsa. Rozbijamy plastry, ale nie za mocno, skrapiamy oliwą, maggi i posypujemy pieprzem – odstawiamy na 30 min do lodówki. Po tym czasie smażymy schab na masełku (!... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotuj to sam ...

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.