Piernik staropolski z masą orzechową

Piernik staropolski z masą orzechową

Piernik staropolski z masą orzechową

Ciasto na piernik staropolski musi leżakować i dojrzewać w chłodnym miejscu przez 4-6 tygodni przed pieczeniem. Z ciastem oczywiście nic się nie dzieje, na pewno się nie zepsuje. Warto o nim pomyśleć wcześniej, gdyż smak jest niezastąpiony. Może czas oczekiwania zniechęca, ale tak na prawdę nie ma przy nim dużo pracy i piecze się go parę dni przed Świętami, więc w okresie, kiedy jeszcze nic nie gotujemy, pieczemy itd. Piernik przełożyłam bardzo smaczną masą orzechową, a także powidłami śliwkowymi z czekoladą, któr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, czekolada, polewa, ciasto, przepisy na święta, orzechy, ciastka kremówki, krem, pierniczki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, do pracy, piernikowa, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z orzechami, masło orzechowe, domowa czekolada, biała czekolada, gorąca czekolada, jajka na święta, biała polewa do ciasta

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.