Migdałowy sernik

Migdałowy sernik

Migdałowy sernik

Wiemy, że migdały są nieodzownym atrybutem Świąt Bożego Narodzenia. Sernik z migdałami, karp w galarecie z migdałami, makowce to potrawy, które często goszczą na świątecznym stole. Składniki: 1,5 kg serka śmietankowego tłustego lub półtłustego 8 jajek 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 opakowania po 200 g śmietanki 30% 200 g herbatników 100 g płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru  sól Sposób w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, ciasto, przepisy na święta, budyń, sernik, boże narodzenie, świąteczne, świąteczne przepisy, bita śmietana, ciastka kremówki, mięso, ciasta z kremami, makowce, ciasto na boże narodzenie, mięsa pieczone, ciasto na herbatnikach, ciasto z białek , lubię serniki, bez pieczenia, jajka na święta, sernik z budyniem, sernik bez cukru, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik bez pieczenia, sernik pieczony

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.